Rewolucja na talerzu (2/6)
W skrócie: | Zapiekanki, smaczne i lubiane, są potrawą tuczącą. Dziś kilka sposobów przyrządzenia niskokalorycznej zapiekanki. Np. w jednym z przepisów makaron zastępuje grillowany bakłażan i cukinia. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
sobota, 26 kwietnia za 11 dni |
6:35 | Food Network |
niedziela, 27 kwietnia za 12 dni |
1:05 | Food Network |
Opis
Zapiekanki są potrawą niezwykle popularną, lubianą zwłaszcza przez osoby zapracowane. Niestety, są również daniem tuczącym. W programie poznamy kilka sposobów na przyrządzenie smacznej, a w dodatku niskokalorycznej zapiekanki. Pierwszy przepis najbardziej przypomina tradycyjną potrawę. Makaron zostaje jednak zastąpiony przez grillowanego bakłażana i cukinię, natomiast tłusty ser - przez mozarellę light. Błyskawiczna zapiekanka z warzyw i wędzonego tofu to kolejna propozycja, którą poznamy w programie. Dostarcza ona naszemu organizmowi wielu potrzebnych witamin. W skład tej potrawy wchodzą: pomarańczowa marchewka, zielona fasolka i żółta dynia. Prowadzące proponują również zapiekankę z fasolą, wędzoną szynką, pomidorami i orzechami. Smak tego dania uzupełnia owczy oscypek.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Agata Lewandowska gospodarz
-
Olga Kwiecińska gospodarz
Zobacz także
- Rewolucja na talerzu (5/8) - magazyn kulinarny - sobota, 19 kwietnia 6:00 i 1 późniejsza emisja
- Rewolucja na talerzu (6/8) - magazyn kulinarny - sobota, 19 kwietnia 6:35 i 1 późniejsza emisja
- Rewolucja na talerzu (7/8) - magazyn kulinarny - niedziela, 20 kwietnia 6:00 i 1 późniejsza emisja
- Rewolucja na talerzu (8) - magazyn kulinarny - niedziela, 20 kwietnia 6:35 i 1 późniejsza emisja
- Rewolucja na talerzu (1/6) - magazyn kulinarny - sobota, 26 kwietnia 6:00 i 1 późniejsza emisja
- Rewolucja na talerzu (3/6) - magazyn kulinarny - niedziela, 27 kwietnia 6:00 i 1 późniejsza emisja
- Rewolucja na talerzu (4/6) - magazyn kulinarny - niedziela, 27 kwietnia 6:35 i 1 późniejsza emisja