Kuchnia dla odważnych (7/8)
magazyn kulinarny Polska 2019
W skrócie: | Swoim food truckiem Walenty jedzie w Bieszczady na festiwal 'ZEW się budzi'. Kucharz szykuje dla gości grochówkę z nóżkami wieprzowymi. W menu znajdują się także policzki wieprzowe. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
poniedziałek, 28 kwietnia za 12 dni |
2:35 | Food Network |
Opis
Walenty Kania wraz z widzami odkrywa nowe, odważne smaki. W kuchni eksperymentuje z przyjaciółmi z różnych stron Polski i pokazuje, co jeszcze można zjeść. Odwiedza krakowskich fanów zdrowego odżywiania, których karmi robakami. Razem z przyjacielem z Katowic przyrządza szwedzkiego kiszonego śledzia, a także wyrusza w podróż do zarania polskiej cywilizacji - Biskupina. Tam odnajduje smaki prymitywnej kuchni słowiańskiej.
Swoim food truckiem Walenty jedzie w Bieszczady na festiwal "ZEW się budzi". Kucharz szykuje dla gości pożywną grochówkę z nóżkami wieprzowymi, którą podaje z własnoręcznie upieczonym chlebem. W menu głównym znajdują się także policzki wieprzowe z grzybami oraz ogony wołowe z kiełbasą chorizo.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Walenty Kania gospodarz
Zobacz także
- Kuchnia dla odważnych (1/8) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 19 na 20 kwietnia 2:35
- Kuchnia dla odważnych (2/8) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 19 na 20 kwietnia 3:00
- Kuchnia dla odważnych (3/8) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 20 na 21 kwietnia 2:35
- Kuchnia dla odważnych (4/8) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 20 na 21 kwietnia 3:00
- Kuchnia dla odważnych (5/8) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 26 na 27 kwietnia 2:35
- Kuchnia dla odważnych (6/8) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 26 na 27 kwietnia 3:00
- Kuchnia dla odważnych (8) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 27 na 28 kwietnia 3:00