Makłowicz w Polsce (6/8)
W skrócie: | Robert Makłowicz odwiedza Krosno, które słynie z tradycyjnych wyrobów szklanych. Ogląda hutników przy pracy i dostarcza im świeżego pstrąga. Przyrządza proziaki z kozim twarogiem i miodem spadziowym. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
poniedziałek, 14 kwietnia dziś |
19:05 | Food Network |
środa, 23 kwietnia za 9 dni |
19:35 | Food Network |
sobota, 26 kwietnia za 12 dni |
7:45 | Food Network |
sobota, 26 kwietnia za 12 dni |
23:55 | Food Network |
Opis
Po 18 latach Robert Makłowicz znowu lekko i z humorem opowiada o kulinarnych tradycjach i atrakcjach Polski. Poznaje lokalnych producentów żywności i odkrywa kolejne przepisy inspirowane kuchnią regionalną.
Robert Makłowicz odwiedza Krosno, które w czasach króla Jana Kazimierza było wolnym miastem królewskim, zaś tamtejsze tradycyjne wyrobu krośnieńskiego szkła są znane poza granicami kraju. Prowadzący ogląda hutników przy pracy i na ich prośbę dostarcza im świeżego pstrąga. W podkrośnieńskiej Komborni Robert poznaje wino stworzone na polecenie Nicolae Ceausescu, w Niżnej Łące próbuje miodu spadziowego, a w Mszanie ogląda produkcję kozich serów. Korzystając z tych spożywczych dóbr, przyrządza placki proziaki z kozim twarogiem i miodem spadziowym.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Robert Makłowicz gospodarz
Zobacz także
- Makłowicz w Polsce (7/8) - magazyn kulinarny - dziś, 14 kwietnia 19:35 i 1 późniejsza emisja
- Makłowicz w Polsce (8) - magazyn kulinarny - wtorek, 15 kwietnia 19:05
- Makłowicz w Polsce (1/8) - magazyn kulinarny - sobota, 19 kwietnia 12:55
- Makłowicz w Polsce (2/8) - magazyn kulinarny - niedziela, 20 kwietnia 12:20
- Makłowicz w Polsce (3/8) - magazyn kulinarny - niedziela, 20 kwietnia 12:55
- Makłowicz w Polsce (5/8) - magazyn kulinarny - sobota, 26 kwietnia 7:10 i 2 późniejsze emisje
- Makłowicz w Polsce (4/8) - magazyn kulinarny - sobota, 26 kwietnia 12:20