Okrasa łamie przepisy: Wigilia u leśników
W skrócie: | Karol Okrasa przygotowuje potrawy na wigilijną wieczerzę - zupę na wywarze z suszonych grzybów z pulpecikami ze szczupaka i żurawiny oraz karpia zapiekanego w cieście francuskim. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa wraz z leśnikami z Puszczy Knyszyńskiej przygotowuje potrawy na wigilijną wieczerzę. Zostanie podana zupa na wywarze z suszonych grzybów z podana z pulpecikami ze szczupaka, suszonych grzybów i żurawiny. Druga propozycja to karp zapiekany w cieście francuskim z kapustą i grzybami. Poza tym gospodarze częstują kucharza specjałami nawiązującymi zarówno do tradycji katolickiej, jak i prawosławnej.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Tradycyjny kurczak na nowo - magazyn kulinarny - dziś, 27 kwietnia 7:05
- Okrasa łamie przepisy: Sos holenderski - magazyn kulinarny - dziś, 27 kwietnia 7:20 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Ryby w marynatach - magazyn kulinarny - dziś, 27 kwietnia 7:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Krótka historia majonezu - magazyn kulinarny - dziś, 27 kwietnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśne paszteciki szczecińskie - magazyn kulinarny - poniedziałek, 28 kwietnia 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Ryby na przednówku - magazyn kulinarny - poniedziałek, 28 kwietnia 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Inspiracje dubajską czekoladą - magazyn kulinarny - poniedziałek, 28 kwietnia 11:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Na żuławskim szlaku - magazyn kulinarny - poniedziałek, 28 kwietnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Smak mięsa z kością - magazyn kulinarny - poniedziałek, 28 kwietnia 16:10 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Ryby na leśny sposób - magazyn kulinarny - poniedziałek, 28 kwietnia 18:40 i 1 późniejsza emisja