Okrasa łamie przepisy: Suflet z ogniska

Okrasa łamie przepisy: Suflet z ogniska

magazyn kulinarny Polska 2024   b.o.
W skrócie:Karol Okrasa przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Przygotowuje proste lokalne potrawy wraz z zaproszonymi do programu gośćmi.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
sobota, 2 listopada
za 10 dni
14:25 TVP 1 (z napisami)
poniedziałek, 4 listopada
za 12 dni
11:15 TVP 2

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Karol Okrasa zaprasza widzów na gotowanie na ognisku. Jeszcze do początków XIX wieku w Polsce właśnie tak przyrządzano potrawy. Danami, które dzisiaj zaproponuje znany kucharz, będą: quiche wegetariański z zielonym groszkiem, suszonymi pomidorami i twarogiem, grzybowy makaron ze skwarkami z boczku i ziemnym twarogiem oraz suflet z kaszą jaglaną gotowaną na mleku z cynamonem.

Twórcy (pokaż wszystkich)

Zobacz także