Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Nalewki owocowe stanowią część polskiej tradycji. Kucharz pokazuje, jak przyrządzić stek z antrykotu w glazurze z rokitnika oraz stek wołowy pieczony w sosie z trześni.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Szczupak nad Jeziorakiem - magazyn kulinarny - dziś, 11 kwietnia 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Trzy kotlety - magazyn kulinarny - dziś, 11 kwietnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Domowe musztardy - magazyn kulinarny - dziś, 11 kwietnia 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Mięsne przysmaki... z warzyw - magazyn kulinarny - sobota, 12 kwietnia 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Włoszczyzna na polskim stole - magazyn kulinarny - sobota, 12 kwietnia 7:45 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Tajemnicza lukrecja - magazyn kulinarny - sobota, 12 kwietnia 8:05 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Białe sosy - magazyn kulinarny - sobota, 12 kwietnia 8:40
- Okrasa łamie przepisy: Mięczaki na polskim stole - magazyn kulinarny - sobota, 12 kwietnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Nowe sałatki rybne - magazyn kulinarny - sobota, 12 kwietnia 14:25 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Patelnia z ogniska - magazyn kulinarny - sobota, 12 kwietnia 15:25 i 3 późniejsze emisje