Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Nalewki owocowe stanowią część polskiej tradycji. Kucharz pokazuje, jak przyrządzić stek z antrykotu w glazurze z rokitnika oraz stek wołowy pieczony w sosie z trześni.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Dorsz w górach - magazyn kulinarny - dziś, 12 marca 7:00
- Okrasa łamie przepisy: Dziczyzna o egzotycznym smaku - magazyn kulinarny - dziś, 12 marca 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Czas na szparagi - magazyn kulinarny - dziś, 12 marca 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Galicyjski strudel - magazyn kulinarny - dziś, 12 marca 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia na ziarnku grochu - magazyn kulinarny - dziś, 12 marca 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Smak leśnego karpia - magazyn kulinarny - dziś, 12 marca 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Potrawy z młodej kapusty - magazyn kulinarny - dziś, 12 marca 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Podkarpacka cebula - magazyn kulinarny - czwartek, 13 marca 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Szybki grill - magazyn kulinarny - czwartek, 13 marca 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Talerz bieszczadzkiego leśnika - magazyn kulinarny - czwartek, 13 marca 18:40 i 1 późniejsza emisja