Okrasa łamie przepisy: Miód pachnący lasem
W skrócie: | Prowadzący odwiedzi Nadleśnictwo Brynek. Spotka się z panem Stefanem Sznajderem, emerytowanym leśnikiem, który prowadzi pasiekę. Produkuje on miody i opowiada o historii leśnego bartnictwa. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
poniedziałek, 3 marca za 10 dni |
18:40 | TVP Rozrywka (z napisami) |
wtorek, 4 marca za 11 dni |
7:10 | TVP Rozrywka (z napisami) |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Prowadzący odwiedzi Nadleśnictwo Brynek w województwie śląskim. Spotka się z panem Stefanem Sznajderem, emerytowanym leśnikiem, który prowadzi tutaj swoją pasiekę. Nie tylko produkuje on pyszne miody, lecz także edukuje młodzież i turystów, opowiadając o historii leśnego bartnictwa. Pan Stefan podaruje kucharzowi miód ze spadzi iglastej, który zostanie wykorzystany do przygotowania wysmienitych potraw. Będą: gulasz z białej kiełbasy i chorizo z dzika z młodą kapustą i kluseczkami śląskimi, pieczone buraki z twarogiem z dresingiem z leśnego miodu oraz hamburger z dziczyzny z miodową salsą i grzybkami.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Smak jesiennej maliny - magazyn kulinarny - dziś, 21 lutego 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kaszubskie żytnie pieczywo - magazyn kulinarny - dziś, 21 lutego 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Suflet z ogniska - magazyn kulinarny - sobota, 22 lutego 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Nowa kuchnia kujawska - magazyn kulinarny - sobota, 22 lutego 7:45 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia na ziarnku grochu - magazyn kulinarny - sobota, 22 lutego 7:50
- Okrasa łamie przepisy: Zimne sosy jogurtowe - magazyn kulinarny - sobota, 22 lutego 8:40 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Ryby na wiosennym grillu - magazyn kulinarny - sobota, 22 lutego 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Pradawna prażucha - magazyn kulinarny - sobota, 22 lutego 14:30 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Zapomniany lędźwian - magazyn kulinarny - sobota, 22 lutego 15:25 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Wrapy czy zawijańce? - magazyn kulinarny - sobota, 22 lutego 16:20 i 2 późniejsze emisje