Okrasa łamie przepisy: Ryby nad Bugiem
W skrócie: | Karol Okrasa przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Przygotowuje proste lokalne potrawy wraz z zaproszonymi do programu gośćmi. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa wyruszy nad Bug. Czystość rzeki poprawiła się w ostatnim czasie. Późna jesienna pogoda przyciąga wędkarzy. Ich marzeniem jest złapać suma lub szczupaka. Ryby najlepiej łowić późną jesienią, ponieważ to wtedy intensywnie żerują przed nadejściem zimy. Prowadzący tym razem zaprezentuje kilka przepisów z rybami słodkowodnymi w roli głównej. Na początek ugotuje duszonego suma w śmietanie z grzybami, potem kotleciki z karpia z cebulką, a na koniec pieczonego nad ogniem pstrąga z pikantną sałatką.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Tradycyjny kurczak na nowo - magazyn kulinarny - dziś, 27 kwietnia 7:05
- Okrasa łamie przepisy: Sos holenderski - magazyn kulinarny - dziś, 27 kwietnia 7:20 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Ryby w marynatach - magazyn kulinarny - dziś, 27 kwietnia 7:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Krótka historia majonezu - magazyn kulinarny - dziś, 27 kwietnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśne paszteciki szczecińskie - magazyn kulinarny - poniedziałek, 28 kwietnia 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Ryby na przednówku - magazyn kulinarny - poniedziałek, 28 kwietnia 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Inspiracje dubajską czekoladą - magazyn kulinarny - poniedziałek, 28 kwietnia 11:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Na żuławskim szlaku - magazyn kulinarny - poniedziałek, 28 kwietnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Smak mięsa z kością - magazyn kulinarny - poniedziałek, 28 kwietnia 16:10 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Ryby na leśny sposób - magazyn kulinarny - poniedziałek, 28 kwietnia 18:40 i 1 późniejsza emisja