Okrasa łamie przepisy: Potrawy pięknie podane
W skrócie: | Karol Okrasa odwiedza Rafała Bernatowicza w miejscowości Udrzyn nad Bugiem. Mężczyzna wraz z rodziną porzucił życie w mieście. Teraz wytwarza deski, talerze czy miski z rzadkich gatunków drewna. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa odwiedza Rafała Bernatowicza w miejscowości Udrzyn nad Bugiem. Mężczyzna wraz z rodziną porzucił życie w mieście. Teraz wytwarza deski, talerze czy miski z rzadkich gatunków drewna. Na miejscu kucharz przygotuje pieczoną w niskiej temperaturze polędwicę wołową z pesto z cebuli i pieczoną pietruszką. Druga propozycja to wędzona słonina z sosem z kaparów i marynowanego czosnku. Następnie serwuje wędzony tatar z jelenia z jajem przepiórczym i sosem z marynowanych grzybów. Ostatnią potrawą jest szpik wołowy z ziemniaczkami i pesto z suszonych pomidorów. Wszystkie dania podane są pięknie podane na przedmiotach zrobionych przez gospodarza.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Nowe sałatki rybne - magazyn kulinarny - środa, 30 kwietnia 7:00 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśna kuchnia mazurska - magazyn kulinarny - środa, 30 kwietnia 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Smak mięsa z kością - magazyn kulinarny - środa, 30 kwietnia 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Na ogórkowym polu - magazyn kulinarny - środa, 30 kwietnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Smak pędów sosny - magazyn kulinarny - środa, 30 kwietnia 16:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśna kuchnia orawska - magazyn kulinarny - środa, 30 kwietnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Pomorska jagnięcina - magazyn kulinarny - środa, 30 kwietnia 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Na jagody - magazyn kulinarny - czwartek, 1 maja 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Sos holenderski - magazyn kulinarny - czwartek, 1 maja 16:10 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Bieszczadzkie inspiracje - magazyn kulinarny - czwartek, 1 maja 18:40 i 1 późniejsza emisja