Okrasa łamie przepisy: Szczupak nad Jeziorakiem
W skrócie: | Karol powraca nad Jeziorak, gdzie jako uczeń technikum gastronomicznego spędził pierwszy biwak. Przyrządzi zupę rybną ze szczupaka, inspirowaną rosyjską solanką i kaszotto z marynowanym szczupakiem. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
piątek, 11 kwietnia za 9 dni |
16:10 | TVP HD (z napisami) |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol powraca nad Jeziorak, gdzie jeszcze jako uczeń technikum gastronomicznego spędził pierwszy biwak. Dysponując niewielkimi środkami, musiał przygotować posiłek dla całej grupy. Dziś wykorzysta to doświadczenie. Kucharz przyrządzi zupę rybną ze szczupaka, inspirowaną rosyjską solanką, kaszotto z marynowanym szczupakiem oraz zmielonym szpinakiem i natką pietruszki, a na deser herbatniki z kremem z czekolady, ozdobione cukrowymi piankami.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Polskie wędzonki - magazyn kulinarny - dziś, 2 kwietnia 7:00 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Specjały ze Wzgórz Dylewskich - magazyn kulinarny - dziś, 2 kwietnia 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Zapomniane mirabelki - magazyn kulinarny - dziś, 2 kwietnia 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Przy wspólnym stole - magazyn kulinarny - dziś, 2 kwietnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Pomorska jagnięcina - magazyn kulinarny - dziś, 2 kwietnia 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Niecodzienna kukurydza - magazyn kulinarny - dziś, 2 kwietnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Gotowanie na dziko - magazyn kulinarny - dziś, 2 kwietnia 19:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Jak jeść by dłużej żyć - magazyn kulinarny - czwartek, 3 kwietnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Na flądry do Ustki - magazyn kulinarny - czwartek, 3 kwietnia 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Festiwal ziemniaka - magazyn kulinarny - czwartek, 3 kwietnia 18:40 i 1 późniejsza emisja