Okrasa łamie przepisy: Szczupak nad Jeziorakiem
W skrócie: | Karol powraca nad Jeziorak, gdzie jako uczeń technikum gastronomicznego spędził pierwszy biwak. Przyrządzi zupę rybną ze szczupaka, inspirowaną rosyjską solanką i kaszotto z marynowanym szczupakiem. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
wtorek, 4 marca za 11 dni |
12:00 | TVP Kobieta |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol powraca nad Jeziorak, gdzie jeszcze jako uczeń technikum gastronomicznego spędził pierwszy biwak. Dysponując niewielkimi środkami, musiał przygotować posiłek dla całej grupy. Dziś wykorzysta to doświadczenie. Kucharz przyrządzi zupę rybną ze szczupaka, inspirowaną rosyjską solanką, kaszotto z marynowanym szczupakiem oraz zmielonym szpinakiem i natką pietruszki, a na deser herbatniki z kremem z czekolady, ozdobione cukrowymi piankami.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Smak jesiennej maliny - magazyn kulinarny - dziś, 21 lutego 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kaszubskie żytnie pieczywo - magazyn kulinarny - dziś, 21 lutego 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Suflet z ogniska - magazyn kulinarny - sobota, 22 lutego 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Nowa kuchnia kujawska - magazyn kulinarny - sobota, 22 lutego 7:45 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia na ziarnku grochu - magazyn kulinarny - sobota, 22 lutego 7:50
- Okrasa łamie przepisy: Zimne sosy jogurtowe - magazyn kulinarny - sobota, 22 lutego 8:40 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Ryby na wiosennym grillu - magazyn kulinarny - sobota, 22 lutego 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Pradawna prażucha - magazyn kulinarny - sobota, 22 lutego 14:30 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Zapomniany lędźwian - magazyn kulinarny - sobota, 22 lutego 15:25 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Wrapy czy zawijańce? - magazyn kulinarny - sobota, 22 lutego 16:20 i 2 późniejsze emisje