Okrasa łamie przepisy: Śniadanie na polanie

Okrasa łamie przepisy: Śniadanie na polanie

magazyn kulinarny Polska 2024   b.o.
W skrócie:Kucharz zaprezentuje menu śniadaniowe. Przyrządzi szakszukę z mięsem z ud kurczaka i jajkami. Zaserwuje placek z białej fasoli podany z burakami oraz smażony chleb z burratą.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
sobota, 1 marca
za 8 dni
21:50 TVP ABC (z napisami)
poniedziałek, 3 marca
za 10 dni
11:15 TVP 2 (z napisami)
czwartek, 6 marca
za 13 dni
12:00 TVP Kobieta

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Tym razem Karol Okrasa zaprosi widzów na śniadanie na polanie. Przez dietetyków posiłek ten uważany jest za najważniejszy dla zdrowia. Nasz kucharz pokaże widzom trzy różne potrawy śniadaniowe. Pierwszą propozycją Karola będzie "szakszuka" z mięsem z ud kurczaka, cebulą, pomidorami, papryką i jajkami. Druga to placek z białej fasoli podany z burakami i sosem z twarogu i pistacji. A trzecia to smażony chleb z duszoną cebulą i serem "burrata".

Twórcy (pokaż wszystkich)

Zobacz także