Okrasa łamie przepisy: Nieznany burak cukrowy
magazyn kulinarny
W skrócie: | Karol łamie przekonanie, jakoby burak cukrowy nadawał się jedynie do produkcji cukru i na paszę dla zwierząt. Przygotowuje z niego ciasto z orzechami oraz jako dodatek do łososia. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol łamie przekonanie, jakoby burak cukrowy nadawał się jedynie do produkcji cukru i na paszę dla zwierząt. Przypomina, że dawniej był chętnie i powszechnie wykorzystywany w polskiej kuchni. Na potwierdzenie swoich słów przygotowuje ciasto z buraka cukrowego z orzechami oraz łososia z pieczonymi burakami cukrowymi.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśna kuchnia śląska - magazyn kulinarny - dziś, 24 kwietnia 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Na polskim transatlantyku - magazyn kulinarny - dziś, 24 kwietnia 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Ekologiczne nowalijki - magazyn kulinarny - dziś, 24 kwietnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Potrawy z młodej kapusty - magazyn kulinarny - dziś, 24 kwietnia 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Kwiaty i zioła na talerzu - magazyn kulinarny - dziś, 24 kwietnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Wszystko o tatarze - magazyn kulinarny - dziś, 24 kwietnia 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: W tatarskim kociołku - magazyn kulinarny - piątek, 25 kwietnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Gąska z gąską - magazyn kulinarny - piątek, 25 kwietnia 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśne paszteciki szczecińskie - magazyn kulinarny - piątek, 25 kwietnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Ryby na przednówku - magazyn kulinarny - piątek, 25 kwietnia 19:15 i 1 późniejsza emisja