Okrasa łamie przepisy: Kuchnia nad Drwęcą
W skrócie: | Karol wyruszy nad Drwęcę na Kujawach. Spotka się z panem Witkiem, który zajmuje się wyrobem regionalnych produktów. Szczególnym uznaniem wśród smakoszy cieszą się jego wędliny i sery dojrzewające. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
piątek, 28 lutego za 6 dni |
19:15 | TVP Rozrywka (z napisami) |
poniedziałek, 3 marca za 9 dni |
7:45 | TVP Rozrywka (z napisami) |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol wyruszy nad Drwęcę na Kujawach. Spotka się z panem Witkiem, który amatorsko, ale z powodzeniem zajmuje się wyrobem regionalnych produktów. Szczególnym uznaniem wśród smakoszy cieszą się przygotowywane przez niego wędliny - salami z jelenia czy wędzony schab z dzika ze słoniną - a także sery dojrzewające oraz aromatyczne octy owocowe. Kucharz przyrządzi dania z użyciem tych specjałów: zupę z jagnięcymi pulpetami, kaszę z salami z jelenia oraz łopatkę jagnięcą duszoną w papryce i doprawioną octem gruszkowym.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Suflet z ogniska - magazyn kulinarny - dziś, 22 lutego 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Nowa kuchnia kujawska - magazyn kulinarny - dziś, 22 lutego 7:45 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia na ziarnku grochu - magazyn kulinarny - dziś, 22 lutego 7:50
- Okrasa łamie przepisy: Zimne sosy jogurtowe - magazyn kulinarny - dziś, 22 lutego 8:40 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Ryby na wiosennym grillu - magazyn kulinarny - dziś, 22 lutego 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Pradawna prażucha - magazyn kulinarny - dziś, 22 lutego 14:30 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Zapomniany lędźwian - magazyn kulinarny - dziś, 22 lutego 15:25 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Wrapy czy zawijańce? - magazyn kulinarny - dziś, 22 lutego 16:20 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Krótka historia gryki - magazyn kulinarny - niedziela, 23 lutego 7:45 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Smak mięsa z kością - magazyn kulinarny - niedziela, 23 lutego 12:00 i 1 późniejsza emisja