Ewa gotuje (238)
W skrócie: | Prowadząca przygotuje zupę cygańską na domowym bulionie, z dodatkiem ziemniaków, papryki i wędliny. Jako danie główne zaserwuje przepiórki upieczone w boczku. Na deser upiecze ciasto ze szpinakiem. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak można pięknie nakryć stół. A jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Ewa Wachowicz przygotuje pożywną zupę cygańską na domowym bulionie, z dodatkiem ziemniaków, papryki i wędliny. Jako danie główne zaserwuje przepiórki upieczone w boczku. Z kolei na deser upiecze ciasto ze szpinakiem, zwane runo leśne. Deser jest bardzo szybki w przygotowaniu i z pewnością zrobi wrażenie na gościach. Rzeczywiście bowiem przypomina runo - szpinak imituje mech, okruszki przypominają ściółkę, a ziarna granatu - czerwone jagody.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (408) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 23 na 24 kwietnia 2:30
- Ewa gotuje (372) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 23 na 24 kwietnia 2:45
- Ewa gotuje (373) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 23 na 24 kwietnia 3:15
- Ewa gotuje (354) - magazyn kulinarny - dziś, 24 kwietnia 7:10
- Ewa gotuje (355) - magazyn kulinarny - dziś, 24 kwietnia 7:35
- Ewa gotuje (409) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 24 na 25 kwietnia 2:30
- Ewa gotuje (374) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 24 na 25 kwietnia 2:45
- Ewa gotuje (375) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 24 na 25 kwietnia 3:15
- Ewa gotuje (482) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 24 na 25 kwietnia 4:00
- Ewa gotuje (356) - magazyn kulinarny - piątek, 25 kwietnia 7:10