Ewa gotuje (354)
W skrócie: | Prowadząca przybliży kuchnię góralską. Na początek przygotuje żur z dużą ilością swojskich wędlin. Potem upiecze golonkę. Na deser zrobi galaretkę na bazie zsiadłego mleka i kisiel z borówek. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
niedziela, 23 lutego jutro |
2:25 | Polsat Rodzina (z napisami) |
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Prowadząca przybliży kuchnię góralską. Na początek przygotuje żur z dużą ilością swojskich wędlin, czyli świeżyzny. Potem upiecze golonkę wieprzową, nietypowo z piwem i sosem sojowym. Poda ją z grulami, tzn. ziemniakami, z pieca oraz kapustą zasmażaną. Na deser zrobi galaretkę na bazie zsiadłego mleka, z odrobiną orzechów włoskich. Do tego ugotuje kisiel z borówek.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (519) - magazyn kulinarny - dziś, 22 lutego 7:30
- Ewa gotuje (520) - magazyn kulinarny - dziś, 22 lutego 8:00 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (511) - magazyn kulinarny - dziś, 22 lutego 11:30
- Ewa gotuje (483) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 22 na 23 lutego 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (484) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 22 na 23 lutego 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (355) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 23 na 24 lutego 2:20 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (476) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 24 lutego 7:10
- Ewa gotuje (477) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 24 lutego 7:35
- Ewa gotuje (356) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 24 na 25 lutego 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (485) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 24 na 25 lutego 2:45 i 1 późniejsza emisja