Ewa gotuje (354)
W skrócie: | Prowadząca przybliży kuchnię góralską. Na początek przygotuje żur z dużą ilością swojskich wędlin. Potem upiecze golonkę. Na deser zrobi galaretkę na bazie zsiadłego mleka i kisiel z borówek. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
niedziela, 13 kwietnia za 11 dni |
2:45 | Polsat 2 (z napisami) |
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Prowadząca przybliży kuchnię góralską. Na początek przygotuje żur z dużą ilością swojskich wędlin, czyli świeżyzny. Potem upiecze golonkę wieprzową, nietypowo z piwem i sosem sojowym. Poda ją z grulami, tzn. ziemniakami, z pieca oraz kapustą zasmażaną. Na deser zrobi galaretkę na bazie zsiadłego mleka, z odrobiną orzechów włoskich. Do tego ugotuje kisiel z borówek.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (390) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 2 na 3 kwietnia 2:30
- Ewa gotuje (336) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 2 na 3 kwietnia 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (337) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 2 na 3 kwietnia 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (324) - magazyn kulinarny - czwartek, 3 kwietnia 7:10
- Ewa gotuje (325) - magazyn kulinarny - czwartek, 3 kwietnia 7:35
- Ewa gotuje (338) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 3 na 4 kwietnia 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (339) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 3 na 4 kwietnia 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (326) - magazyn kulinarny - piątek, 4 kwietnia 7:10
- Ewa gotuje (327) - magazyn kulinarny - piątek, 4 kwietnia 7:35
- Ewa gotuje (391) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 4 na 5 kwietnia 2:30