Ewa gotuje (374)
W skrócie: | Ewa Wachowicz przygotuje dania na obiad z okazji listopadowego święta. Proponuje między innymi barszcz czerwony z żeberek wieprzowych, z kawałkami mięsa, jajkiem poszetowym i kleksem śmietany. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
poniedziałek, 17 marca za 14 dni |
2:30 | Polsat Rodzina (z napisami) |
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Ewa Wachowicz przygotuje dania odpowiednie na uroczysty obiad z okazji listopadowego święta narodowego. Zupą będzie barszcz czerwony z wędzonych żeberek wieprzowych, z kawałkami mięsa, jajkiem poszetowym i kleksem śmietany. Następnie przyjdzie czas na pieczoną gęsią pierś z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty. Na słodko ciasto malinowo-brzoskwiniowe z bezą.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (362) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 3 na 4 marca 2:00
- Ewa gotuje (363) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 3 na 4 marca 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (497) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 3 na 4 marca 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (498) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 3 na 4 marca 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (488) - magazyn kulinarny - wtorek, 4 marca 7:10
- Ewa gotuje (489) - magazyn kulinarny - wtorek, 4 marca 7:35
- Ewa gotuje (364) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 4 na 5 marca 2:30
- Ewa gotuje (499) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 4 na 5 marca 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (500) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 4 na 5 marca 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (490) - magazyn kulinarny - środa, 5 marca 7:10