Ewa gotuje (356)
W skrócie: | Potrawy kuchni śląskiej. Na początek będzie wodzionka z pieczywa, wody, czosnku i smalcu. Na danie główne prowadząca upiecze schab sztygarski. Na deser przyrządzi kulki z płatków owsianych. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
poniedziałek, 2 grudnia za 13 dni |
7:10 | Nowa TV |
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Tym razem Ewa Wachowicz uda się na Śląsk. Przygotuje specjały tamtejszej kuchni. Na początek będzie zupa "nic", czyli wodzionka. Przygotowuje się ją z pieczywa, wody, czosnku i smalcu. Na danie główne prowadząca upiecze schab sztygarski, nadziewany kiełbasą. Poda go z modrą kapustą i bratkartoflami, czyli odsmażanymi ziemniakami. Na deser przyrządzi zaś kulki z płatków owsianych.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (384) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 19 na 20 listopada 2:30
- Ewa gotuje (462) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 19 na 20 listopada 2:45
- Ewa gotuje (463) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 19 na 20 listopada 3:15
- Ewa gotuje (340) - magazyn kulinarny - środa, 20 listopada 7:10
- Ewa gotuje (341) - magazyn kulinarny - środa, 20 listopada 7:35
- Ewa gotuje (385) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 20 na 21 listopada 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (464) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 20 na 21 listopada 2:45
- Ewa gotuje (465) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 20 na 21 listopada 3:15
- Ewa gotuje (342) - magazyn kulinarny - czwartek, 21 listopada 7:10
- Ewa gotuje (343) - magazyn kulinarny - czwartek, 21 listopada 7:35