Ewa gotuje (356)
W skrócie: | Potrawy kuchni śląskiej. Na początek będzie wodzionka z pieczywa, wody, czosnku i smalcu. Na danie główne prowadząca upiecze schab sztygarski. Na deser przyrządzi kulki z płatków owsianych. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
piątek, 25 kwietnia jutro |
7:10 | Nowa TV |
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Tym razem Ewa Wachowicz uda się na Śląsk. Przygotuje specjały tamtejszej kuchni. Na początek będzie zupa "nic", czyli wodzionka. Przygotowuje się ją z pieczywa, wody, czosnku i smalcu. Na danie główne prowadząca upiecze schab sztygarski, nadziewany kiełbasą. Poda go z modrą kapustą i bratkartoflami, czyli odsmażanymi ziemniakami. Na deser przyrządzi zaś kulki z płatków owsianych.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (373) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 23 na 24 kwietnia 3:15
- Ewa gotuje (354) - magazyn kulinarny - dziś, 24 kwietnia 7:10
- Ewa gotuje (355) - magazyn kulinarny - dziś, 24 kwietnia 7:35
- Ewa gotuje (409) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 24 na 25 kwietnia 2:30
- Ewa gotuje (374) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 24 na 25 kwietnia 2:45
- Ewa gotuje (375) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 24 na 25 kwietnia 3:15
- Ewa gotuje (482) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 24 na 25 kwietnia 4:00
- Ewa gotuje (357) - magazyn kulinarny - piątek, 25 kwietnia 7:35
- Ewa gotuje (410) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 25 na 26 kwietnia 2:30
- Ewa gotuje (376) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 25 na 26 kwietnia 2:45