Ewa gotuje (482)
W skrócie: | W Zawoi Ewa Wachowicz piecze chleb zgodnie z zasadami diety keto. Serwuje go z domowym hummusem. Na danie główne przygotowuje gulasz z dorsza. Jako deser podaje włoski klasyk - semifreddo. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
piątek, 25 kwietnia za 12 dni |
4:00 | Polsat (z napisami) |
Opis
Kolejna seria popularnego programu kulinarnego. W gastronomii pojawił się nieco odmienny trend, zgodnie z którym najmodniejsza w 2023 będzie kuchnia nostalgiczna, polegająca na powrocie do smaków z lat naszej młodości - innymi słowy do przepisów wykorzystywanych przez mamy i babcie. Dla Ewy to żadna nowość, bowiem od lat sięga do sprawdzonych receptur znanych z domu rodzinnego. Tak będzie również w tym sezonie programu. Prowadząca przypomni także przepisy zdobyte podczas swoich licznych zagranicznych podróży.
W Zawoi Ewa Wachowicz rozpoczyna od upieczenia chleba zgodnie z zasadami diety keto. Serwuje go z domowym hummusem. Na danie główne przygotowuje gulasz z dorsza. Jako deser prowadząca podaje semifreddo. Ten włoski klasyk to już nie krem, ale jeszcze nie lody.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (399) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 13 na 14 kwietnia 2:30
- Ewa gotuje (338) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 14 kwietnia 7:10
- Ewa gotuje (339) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 14 kwietnia 7:35
- Ewa gotuje (400) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 14 na 15 kwietnia 2:30
- Ewa gotuje (356) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 14 na 15 kwietnia 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (357) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 14 na 15 kwietnia 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (340) - magazyn kulinarny - wtorek, 15 kwietnia 7:10
- Ewa gotuje (341) - magazyn kulinarny - wtorek, 15 kwietnia 7:35
- Ewa gotuje (401) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 15 na 16 kwietnia 2:30
- Ewa gotuje (358) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 15 na 16 kwietnia 2:45