Ewa gotuje (482)
W skrócie: | W Zawoi Ewa Wachowicz piecze chleb zgodnie z zasadami diety keto. Serwuje go z domowym hummusem. Na danie główne przygotowuje gulasz z dorsza. Jako deser podaje włoski klasyk - semifreddo. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
wtorek, 3 grudnia za 14 dni |
2:45 | Polsat 2 (z napisami) |
Opis
Kolejna seria popularnego programu kulinarnego. W gastronomii pojawił się nieco odmienny trend, zgodnie z którym najmodniejsza w 2023 będzie kuchnia nostalgiczna, polegająca na powrocie do smaków z lat naszej młodości - innymi słowy do przepisów wykorzystywanych przez mamy i babcie. Dla Ewy to żadna nowość, bowiem od lat sięga do sprawdzonych receptur znanych z domu rodzinnego. Tak będzie również w tym sezonie programu. Prowadząca przypomni także przepisy zdobyte podczas swoich licznych zagranicznych podróży.
W Zawoi Ewa Wachowicz rozpoczyna od upieczenia chleba zgodnie z zasadami diety keto. Serwuje go z domowym hummusem. Na danie główne przygotowuje gulasz z dorsza. Jako deser prowadząca podaje semifreddo. Ten włoski klasyk to już nie krem, ale jeszcze nie lody.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (384) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 19 na 20 listopada 2:30
- Ewa gotuje (462) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 19 na 20 listopada 2:45
- Ewa gotuje (463) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 19 na 20 listopada 3:15
- Ewa gotuje (340) - magazyn kulinarny - środa, 20 listopada 7:10
- Ewa gotuje (341) - magazyn kulinarny - środa, 20 listopada 7:35
- Ewa gotuje (385) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 20 na 21 listopada 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (464) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 20 na 21 listopada 2:45
- Ewa gotuje (465) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 20 na 21 listopada 3:15
- Ewa gotuje (342) - magazyn kulinarny - czwartek, 21 listopada 7:10
- Ewa gotuje (343) - magazyn kulinarny - czwartek, 21 listopada 7:35