Ewa gotuje (355)
W skrócie: | Ewa Wachowicz odwiedzi gospodarstwo agroturystyczne na obrzeżach Nowego Targu. Przygotuje potrawy inspirowane kuchnią Podhala, m.in. krem z kiszonej kapusty z wędzonym pstrągiem łososiowym. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
poniedziałek, 24 lutego za 13 dni |
2:20 | Polsat Rodzina (z napisami) |
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Dziś Ewa Wachowicz odwiedzi gospodarstwo agroturystyczne na obrzeżach Nowego Targu, a następnie przygotuje potrawy inspirowane kuchnią Podhala. Przyrządzi krem z kiszonej kapusty z wędzonym pstrągiem łososiowym. Następnie boczek duszony w piwie, który poda z tłuczonymi ziemniakami i buraczkami na ciepło. Na deser zaś poda gruszki z syropu, zapiekane z pestkami dyni, ziarnami słonecznika, żurawiną i serem kozim.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (458) - magazyn kulinarny - dziś, 11 lutego 7:10
- Ewa gotuje (459) - magazyn kulinarny - dziś, 11 lutego 7:35
- Ewa gotuje (464) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 11 na 12 lutego 2:25 i 2 późniejsze emisje
- Ewa gotuje (463) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 11 na 12 lutego 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (460) - magazyn kulinarny - środa, 12 lutego 7:10
- Ewa gotuje (461) - magazyn kulinarny - środa, 12 lutego 7:35
- Ewa gotuje (465) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 12 na 13 lutego 2:25 i 2 późniejsze emisje
- Ewa gotuje (466) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 12 na 13 lutego 3:15 i 2 późniejsze emisje
- Ewa gotuje (462) - magazyn kulinarny - czwartek, 13 lutego 7:10
- Ewa gotuje (467) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 13 na 14 lutego 2:45 i 2 późniejsze emisje