Food NetworkProgram TV na Sobota 26.10.2024
- 6:00Przepis na sukces (2)
magazyn kulinarny
Kuchnia Funkcjonalna na warszawskiej Saskiej Kępie pachnie lasem. Katarzyna Meller pomaga w przygotowaniu żołędziowej zupy i cremu brulle o smaku szyszki. Klienci ocenią smaki lasu na talerzu.
- 6:35Przepis na sukces (1/5)
magazyn kulinarny
Pasją Katarzyny Meller jest gotowanie. Nieustannie podpatruje innych, poszukuje nowych smaków i gromadzi przepisy. W programie odwiedza szefów kuchni, którzy ze swojego zawodu uczynili sztukę.
- 7:10Makłowicz w drodze (5/11)
magazyn kulinarny
Kucharz przemierza południową Istrię. Opowie o przywódcy socjalistycznej Jugosławii, który na jedną ze swoich rezydencji wybrał Wyspy Briońskie. W Puli zaś przeniesie się do starożytnych czasów.
- 7:45Makłowicz w drodze (6/11)
magazyn kulinarny
Rovinj to jedno z najpiękniejszych miast półwyspu Istria. Podróżnik zachwyca się kozim serem z popiołem czy boczkiem wieprzowym z kremem z selera. Samodzielnie przygotowuje risotto ze szparagami.
- 8:20Wiem, co jem, i wiem, co kupuję (7/12)
magazyn poradnikowy
Konsumenci coraz częściej czytają etykiety. Katarzyna Bosacka zwraca uwagę na manipulacje stosowane przez producentów. Rozmawia z ekspertami o tym, jaki wpływ na zdrowie mają odświeżacze powietrza.
- 9:05Wiem, co jem, i wiem, co kupuję (8/12)
magazyn poradnikowy
Tym razem Katarzyna Bosacka obnaży prawdę o składzie gotowych dań obiadowych i zdradzi, czy naprawdę warto po nie sięgać, a także ustali, z myślą o kim ustalone zostały wielkości porcji.
- 9:50Wiem, co jem, i wiem, co kupuję (9/12)
magazyn poradnikowy
Katarzyna Bosacka przyjrzy się modnym dietom wykluczającym. Zastanowi się, skąd pochodzi trend na omijanie glutenu. Prowadząca sprawdzi też, czy każdy powinien za nim podążać.
- 10:40Dieta czy cud? (9/10)
magazyn poradnikowy
Kinga Zawodnik nieraz spotykała się z opinią, że z wyglądu przypomina Adele. Zamierza wziąć przykład z piosenkarki. Wypróbuje dietę sirtfood, która umożliwiła wokalistce pozbycie się aż 20 kilogramów.
- 11:25Upiorne ciasta (1/4)
reality show
Vivian Chan i Zac Young rzucają wyzwanie trzem drużynom cukierników. Każdy zespół musi połączyć swoje ciasto węża ze słodkim przysmakiem z niespodzianką w środku.
- 11:55Upiorne ciasta (2/4)
reality show
Zebrani w namiocie cukiernicy przygotowują przerażające ciasta. Piekarz, który zaprezentuje pomysłowy i budzący emocje projekt tortu, wygra 10 000 dol. Rywalizację komentują Vivian Chan i Zac Young.
- 12:25Halloweenowe wyzwanie ciasteczkowe (5/6)
magazyn kulinarny
Cukiernik Duff Goldman i gwiazda mediów społecznościowych Rosanna Pansino świętują Halloween. Zapraszają twórców ciasteczek, którzy zaprezentują najbardziej przerażające i najsmaczniejsze wypieki.
- 13:25Kobieta na Dzikim Zachodzie (7/13)
magazyn kulinarny
Blogerka i autorka książek kucharskich, Ree Drummond, dzieli się swoimi ulubionymi przepisami. Tworzy menu na każdą okazję: od rodzinnych kolacji na ostatnią chwilę po eleganckie uroczystości.
- 14:00Kobieta na Dzikim Zachodzie (8/13)
magazyn kulinarny
Blogerka i autorka książek kucharskich, Ree Drummond, dzieli się swoimi ulubionymi przepisami. Tworzy menu na każdą okazję: od rodzinnych kolacji na ostatnią chwilę po eleganckie uroczystości.
- 14:35Pyszne miejscówki (4/13)
magazyn kulinarny
Zestawienie najlepszych lokali, które trzeba odwiedzić w Stanach Zjednoczonych, aby zdobyć jedyne w swoim rodzaju doświadczenia kulinarne. Pyszne jedzenie jest dla wielu turystów ważniejsze niż muzea.
- 15:35Ranczo pełne smaków (5/6)
magazyn kulinarny
Elizabeth Poett zajmuje się prowadzeniem rancza o powierzchni 14 tysięcy akrów. Ta ziemia jest w jej rodzinie od pokoleń. W swoim programie ukazuje codzienne życie na terenie posiadłości.
- 16:10Ranczo pełne smaków (6)
magazyn kulinarny
Elizabeth Poett zajmuje się prowadzeniem rancza o powierzchni 14 tysięcy akrów. Ta ziemia jest w jej rodzinie od pokoleń. W swoim programie ukazuje codzienne życie na terenie posiadłości.
- 16:45Posiekani (4/13)
teleturniej kulinarny
Kolejna odsłona konkursu kulinarnego. Zawodnicy muszą przeobrazić koszyk tajemniczych składników w niezwykłe potrawy. Mają 20 minut na przygotowanie swojego dania, a musi ono wyglądać wyjątkowo.
- 17:45Zasadzka w supermarkecie (9/20)
magazyn kulinarny
Czterech szefów kuchni musi odkupić produkty spożywcze od wychodzących ze sklepów klientów, nie wiedząc, co jest w torbach. Otrzymują 500 dolarów na trzy rundy, z których każda ma narzucony temat.
- 18:45Paryż na słodko (3/8)
magazyn kulinarny
Dziesięciu amerykańskich piekarzy rusza do Paryża. Dzięki dostępowi do znanych wytwórni słodkości i ekspertów mogą sprawdzić umiejętności w zakresie techniki cukierniczej, kunsztu, innowacji i smaku.
- 19:45Selena Gomez: w kuchni mistrzów (3/6)
magazyn kulinarny
Selena Gomez, piosenkarka i aktorka, przyjeżdża do Los Angeles, gdzie zaczyna pracę w popularnych restauracjach. Musi szybko nauczyć się przyrządzać posiłki na poziomie wymaganym przez te lokale.
- 20:15Molly gotuje na farmie (1/13)
magazyn kulinarny
Molly Yeh przygotowuje potrawy kuchni żydowskiej i chińskiej. Na przyjęciu z okazji letniego przesilenia serwuje między innymi sałatkę oraz przysmak z sezamem i mrożoną czekoladą.
- 20:50Molly gotuje na farmie (2/13)
magazyn kulinarny
Molly Yeh, autorka książek kucharskich i blogerka kulinarna, prowadzi spokojne życie na wsi. W swojej kuchni przygotowuje potrawy inspirowane jej żydowskim i chińskim pochodzeniem.
- 21:25Halloweenowe wyzwanie ciasteczkowe (5/6)
magazyn kulinarny
Cukiernik Duff Goldman i gwiazda mediów społecznościowych Rosanna Pansino świętują Halloween. Zapraszają twórców ciasteczek, którzy zaprezentują najbardziej przerażające i najsmaczniejsze wypieki.
- 22:30Kuchnia jak u mamy (9/30)
magazyn kulinarny
Benedetta Rossi przedstawia pyszne, domowe przepisy, których nauczyli ją rodzice. Prowadząca wybiera do swoich potraw lokalne produkty, tworząc zdrowe przysmaki oraz sycące obiady.
- 23:05Kuchnia jak u mamy (10/30)
magazyn kulinarny
Benedetta Rossi przedstawia pyszne, domowe przepisy, których nauczyli ją rodzice. Prowadząca wybiera do swoich potraw lokalne produkty, tworząc zdrowe przysmaki oraz sycące obiady.
- 23:40Makłowicz w drodze (9/11)
magazyn kulinarny
Tym razem Robert Makłowicz zachwyca się kwitnącymi sadami w Norwegii. Bierze udział w degustacji cydrów w Utne oraz odwiedza chatę wikingów, którzy raczyli się piwem i miodem pitnym.
- 0:15Makłowicz w drodze (10/11)
magazyn kulinarny
Kucharz kontynuuje rozdział norweskich tradycji. Tym razem bierze udział w połowie krabów, odwiedza rybne delikatesy oraz je smażonego z estragonem dorsza i przegrzebki z zielonymi szparagami.
- 0:50Sexy kuchnia Magdy Gessler (8/9)
magazyn kulinarny
Magda Gessler serwuje ostrygi na kilka sposobów - tradycyjnie, z sosami oraz z jajecznicą i szparagami. Widzowie dowiedzą się również, jak zrobić domowy kisiel na bazie wywaru z czerwonego wina.
- 1:25Sexy kuchnia Magdy Gessler (9)
magazyn kulinarny
Magda Gessler przedstawia cztery przepisy na tatar. Jedno danie doprawia lubczykiem, w innym mięso zastępuje świeżymi i suszonymi pomidorami, w kolejnym bakłażanem, w ostatnim - śledziami i orzechami.
- 2:00Zamiana szefów kuchni (5/6)
program rozrywkowy
Następni kucharze zamienią się miejscami. Kamil Kędzierski gotuje w Warszawskim Bocca Bistro and Bar. Lokal wystrojem nawiązuje do nowojorskich barów, ale w menu można znaleźć polskie dania.
- 2:0010 zadań specjalnych Michela Morana (1/10)
program rozrywkowy
Michel Moran gości w programie Rafała Grabiasa, znanego z otwartości i autentyczności bohatera 'Królowych życia'. Razem przygotują faszerowaną cukinię w sosie pomidorowym oraz mus z awokado.
- 2:3510 zadań specjalnych Michela Morana (2/10)
program rozrywkowy
Gościem Michela Morana jest Sylwia Bomba. Bohaterka programu 'Gogglebox. Przed telewizorem' zdradzi swoje przepisy na kulinarne afrodyzjaki, czyli deser lodowy w czekoladowej kuli.
- 3:05Dziewczyny z wypiekami (1/8)
magazyn kulinarny
Agata Stankiewicz i Małgorzata Nagat przygotowują tęczowe biszkopty, cukierkową piniatę i barwne ozdoby z kremu maślanego. To słodka niespodzianka dla Doroty Szalągowskiej.
- 3:40Dziewczyny z wypiekami (2/8)
magazyn kulinarny
W tym odcinku dziewczyny zajmą się przygotowaniem tortu weselnego dla pary młodej z programu Izabeli Janachowskiej 'Ślub marzeń'. Tort ma zostać udekorowany setkami prawdziwych świeżych kwiatów.
- 4:15Z gruntu zdrowo (1/6)
magazyn poradnikowy
Tadeusz Müller zdradzi swoje ulubione receptury na potrawy z dyni. Odwiedzi ekologiczne gospodarstwo, by poznać sekrety uprawy tego warzywa. Pod gołym niebem przyrządzi gulasz.
- 4:50Z gruntu zdrowo (2/6)
magazyn poradnikowy
Tadeusz Muller chce dowiedzieć się więcej o rodzajach ziemniaków i sposobach ich uprawy. Przyrządzi m.in. pieczone bulwy z pastą z papryki. Zdradzi też przepis na kotlety z boczniakami.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI