Makłowicz w drodze (3)
W skrócie: | Podróżujący kucharz wjeżdża kolejką na wysokość prawie 2500 m, by podziwiać panoramę Alp Oeztalskich. Sprawdza menu restauracji na stoku i odwiedza najstarszy dom w Kühtai, dawny pałacyk myśliwski. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
poniedziałek, 3 marca dziś |
10:25 | Food Network |
Opis
Kolejna odsłona autorskiego, kulinarno-podróżniczego, programu Roberta Makłowicza, który jako pierwszy w dziejach telewizji polskiej zaproponował widzom zwiedzanie świata poprzez pryzmat kulinariów. Jego nowy cykl ukazuje związki kuchni z kulturą i historią odwiedzanych regionów, odkrywa lokalne tradycje oraz miejscowe specjały i osadza je w kontekście historii małych ojczyzn.
W tyrolskiej dolinie Sellrein znajduje się stacja narciarska, Kühtai. To kameralny ośrodek założony w miejscu dawniej odludnym, gdzie nie wypasano już nawet owiec. Robert wjeżdża kolejką na wysokość prawie 2500 m, by podziwiać panoramę Alp Oeztalskich. Sprawdza menu restauracji na stoku i odwiedza najstarszy dom w Kühtai, dawny pałacyk myśliwski, dzisiaj hotel, w którym bywał cesarz Franciszek Józef. Wśród prezentowanych przez niego specjałów znajdują się: pączek z kiszoną kapustą, Schlutzkrapfen i knedelki ziemniaczane ze szpinakiem.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Robert Makłowicz gospodarz
Zobacz także
- Makłowicz w drodze (2/10) - magazyn kulinarny - dziś, 3 marca 11:35
- Makłowicz w drodze - magazyn kulinarny - wtorek, 4 marca 6:00 i 12 późniejszych emisji
- Makłowicz w drodze (7/10) - magazyn kulinarny - środa, 5 marca 16:15 i 1 późniejsza emisja
- Makłowicz w drodze (8/10) - magazyn kulinarny - środa, 5 marca 16:50
- Makłowicz w drodze (9/10) - magazyn kulinarny - środa, 5 marca 17:25
- Makłowicz w drodze (9/11) - magazyn kulinarny - sobota, 8 marca 12:55
- Makłowicz w drodze (10/11) - magazyn kulinarny - niedziela, 9 marca 12:20
- Makłowicz w drodze (11) - magazyn kulinarny - niedziela, 9 marca 12:55
- Makłowicz w drodze (3/10) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 10 marca 9:20
- Makłowicz w drodze (4/10) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 10 marca 9:55