Makłowicz w drodze (2/3)
W skrócie: | Pierwszym celem wyprawy Roberta Makłowicza jest górskie schronisko Dolomiten Hütte. Podróżujący kucharz przyrządza krupnik z pęczaku. Następnie przygląda się, jak powstaje słynny miejscowy sznaps. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
poniedziałek, 3 marca dziś |
9:55 | Food Network |
Opis
Kolejna odsłona autorskiego, kulinarno-podróżniczego, programu Roberta Makłowicza, który jako pierwszy w dziejach telewizji polskiej zaproponował widzom zwiedzanie świata poprzez pryzmat kulinariów. Jego nowy cykl ukazuje związki kuchni z kulturą i historią odwiedzanych regionów, odkrywa lokalne tradycje oraz miejscowe specjały i osadza je w kontekście historii małych ojczyzn.
Pierwszym celem podróży Roberta jest górskie schronisko Dolomiten Hütte, które szczyci się pięknymi widokami i tradycyjną kuchnię. Kucharz zamawia serowe kluski Käsespätzle, a sam na tarasie z widokiem na Spitz Kofel gotuje Osttiroler Gerstensuppe czyli krupnik z pęczaku. Następnie przygląda się, jak słynny miejscowy sznaps powstaje w rodzinnej destylarni, która przerabia owoce z przydomowego sadu. Kolejnymi etapami w podróży są miasto Lienz oraz stacja narciarska Kals am Grossglockner, u stóp najwyższego szczytu Austrii.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Robert Makłowicz gospodarz
Zobacz także
- Makłowicz w drodze (2/10) - magazyn kulinarny - dziś, 3 marca 11:35
- Makłowicz w drodze - magazyn kulinarny - wtorek, 4 marca 6:00 i 12 późniejszych emisji
- Makłowicz w drodze (7/10) - magazyn kulinarny - środa, 5 marca 16:15 i 1 późniejsza emisja
- Makłowicz w drodze (8/10) - magazyn kulinarny - środa, 5 marca 16:50
- Makłowicz w drodze (9/10) - magazyn kulinarny - środa, 5 marca 17:25
- Makłowicz w drodze (9/11) - magazyn kulinarny - sobota, 8 marca 12:55
- Makłowicz w drodze (10/11) - magazyn kulinarny - niedziela, 9 marca 12:20
- Makłowicz w drodze (11) - magazyn kulinarny - niedziela, 9 marca 12:55
- Makłowicz w drodze (3/10) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 10 marca 9:20
- Makłowicz w drodze (4/10) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 10 marca 9:55