Makłowicz w drodze (1/10)
W skrócie: | Podróżujący kucharz zabiera widzów w samo serce Karpat. Zdradza tajemnice klasztornych serów i regionalnego dania, zwanego banusz. Odwiedza muzeum instrumentów muzycznych. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
poniedziałek, 28 kwietnia za 12 dni |
11:00 | Food Network |
poniedziałek, 28 kwietnia za 12 dni |
19:05 | Food Network |
Opis
Kulinarno-podróżniczy programu Roberta Makłowicza, który proponuje widzom zwiedzanie świata poprzez pryzmat kulinariów. Cykl ukazuje związki kuchni z kulturą i historią odwiedzanych regionów, odkrywa lokalne tradycje oraz miejscowe specjały i osadza je w kontekście historii małych ojczyzn.
Robert Makłowicz zabiera widzów w samo serce Karpat. Odwiedza miejsca, które znajdują się z dala od turystycznych szlaków oraz historyczne miasta, takie jak: Mukaczewo, Użhorod czy Kołomyja. Prowadzący zdradza tajemnice klasztornych serów. Pokazuje też, jak przygotować zupę rybną w kociołku, a także prezentuje typowe dla tego regionu danie, zwane banusz lub banosz. Wraz z widzami odwiedza żywe muzeum instrumentów muzycznych i odkrywa najmłodszy pomnik cesarza Franciszka Józefa.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Robert Makłowicz gospodarz
Zobacz także
- Makłowicz w drodze (4/7) - magazyn kulinarny - dziś, 16 kwietnia 16:15 i 1 późniejsza emisja
- Makłowicz w drodze (5/7) - magazyn kulinarny - dziś, 16 kwietnia 16:50 i 1 późniejsza emisja
- Makłowicz w drodze (6/7) - magazyn kulinarny - dziś, 16 kwietnia 17:25 i 1 późniejsza emisja
- Makłowicz w drodze (2/11) - magazyn kulinarny - dziś, 16 kwietnia 19:05
- Makłowicz w drodze (3/11) - magazyn kulinarny - dziś, 16 kwietnia 19:35
- Makłowicz w drodze - magazyn kulinarny - czwartek, 17 kwietnia 6:00 i 12 późniejszych emisji
- Makłowicz w drodze (4/11) - magazyn kulinarny - czwartek, 17 kwietnia 18:45
- Makłowicz w drodze (5/11) - magazyn kulinarny - czwartek, 17 kwietnia 19:15
- Makłowicz w drodze (6/11) - magazyn kulinarny - piątek, 18 kwietnia 19:05
- Makłowicz w drodze (7/11) - magazyn kulinarny - piątek, 18 kwietnia 19:35