Makłowicz w drodze (1/3)
W skrócie: | Kucharz zwiedza Wiedeń. Zagląda na brunch do restauracji z nowoczesną kuchnią i gości w gospodzie, której historia sięga 1536 roku. Przyrządza cielęcą wątróbkę po tyrolsku. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
poniedziałek, 6 stycznia za 12 dni |
9:20 | Food Network |
Opis
Kolejna odsłona autorskiego, kulinarno-podróżniczego, programu Roberta Makłowicza, który jako pierwszy w dziejach telewizji polskiej zaproponował widzom zwiedzanie świata poprzez pryzmat kulinariów. Jego nowy cykl ukazuje związki kuchni z kulturą i historią odwiedzanych regionów, odkrywa lokalne tradycje oraz miejscowe specjały i osadza je w kontekście historii małych ojczyzn.
Robert przyjeżdża do Wiednia, gdzie wspomina zimowe Igrzyska Olimpijskie z 1976 roku, zwiedza cesarski Hofburg i zagląda na brunch do restauracji z nowoczesną kuchnią. Gulasz z polentą czy Wiener Schnitzel to z kolei dania tradycyjne, których można spróbować w gospodzie działającej na Starym Mieście od 1536 roku. Własną sztukę kulinarną Robert prezentuje na przykładzie cielęcej wątróbki po tyrolsku.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Robert Makłowicz gospodarz
Zobacz także
- Makłowicz w drodze - magazyn kulinarny - czwartek, 26 grudnia 6:00 i 12 późniejszych emisji
- Makłowicz w drodze (2/3) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 1 na 2 stycznia 1:55 i 2 późniejsze emisje
- Makłowicz w drodze (3) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 6 stycznia 10:30