Makłowicz w drodze (1/3)
W skrócie: | Kucharz zwiedza Wiedeń. Zagląda na brunch do restauracji z nowoczesną kuchnią i gości w gospodzie, której historia sięga 1536 roku. Przyrządza cielęcą wątróbkę po tyrolsku. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
poniedziałek, 28 kwietnia za 12 dni |
9:20 | Food Network |
Opis
Kolejna odsłona autorskiego, kulinarno-podróżniczego, programu Roberta Makłowicza, który jako pierwszy w dziejach telewizji polskiej zaproponował widzom zwiedzanie świata poprzez pryzmat kulinariów. Jego nowy cykl ukazuje związki kuchni z kulturą i historią odwiedzanych regionów, odkrywa lokalne tradycje oraz miejscowe specjały i osadza je w kontekście historii małych ojczyzn.
Robert przyjeżdża do Wiednia, gdzie wspomina zimowe Igrzyska Olimpijskie z 1976 roku, zwiedza cesarski Hofburg i zagląda na brunch do restauracji z nowoczesną kuchnią. Gulasz z polentą czy Wiener Schnitzel to z kolei dania tradycyjne, których można spróbować w gospodzie działającej na Starym Mieście od 1536 roku. Własną sztukę kulinarną Robert prezentuje na przykładzie cielęcej wątróbki po tyrolsku.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Robert Makłowicz gospodarz
Zobacz także
- Makłowicz w drodze (4/7) - magazyn kulinarny - dziś, 16 kwietnia 16:15 i 1 późniejsza emisja
- Makłowicz w drodze (5/7) - magazyn kulinarny - dziś, 16 kwietnia 16:50 i 1 późniejsza emisja
- Makłowicz w drodze (6/7) - magazyn kulinarny - dziś, 16 kwietnia 17:25 i 1 późniejsza emisja
- Makłowicz w drodze (2/11) - magazyn kulinarny - dziś, 16 kwietnia 19:05
- Makłowicz w drodze (3/11) - magazyn kulinarny - dziś, 16 kwietnia 19:35
- Makłowicz w drodze - magazyn kulinarny - czwartek, 17 kwietnia 6:00 i 12 późniejszych emisji
- Makłowicz w drodze (4/11) - magazyn kulinarny - czwartek, 17 kwietnia 18:45
- Makłowicz w drodze (5/11) - magazyn kulinarny - czwartek, 17 kwietnia 19:15
- Makłowicz w drodze (6/11) - magazyn kulinarny - piątek, 18 kwietnia 19:05
- Makłowicz w drodze (7/11) - magazyn kulinarny - piątek, 18 kwietnia 19:35