Rewolucja na talerzu (4/8)
magazyn kulinarny Polska 2010
W skrócie: | Agata radzi, na jakim oleju najlepiej smażyć placki, a Olga ujawnia kilka ciekawostek na temat zastosowania ziemniaka. Proponują trzy rodzaje placków, które zadowolą nawet wybredne gusta. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
niedziela, 30 marca za 12 dni |
6:35 | Food Network |
poniedziałek, 31 marca za 13 dni |
1:05 | Food Network |
Opis
Tym razem Agata pokaże, na jakim oleju najlepiej smażyć placki, a Olga zdradzi kilka ciekawostek na temat zastosowania ziemniaka. Prowadzące zaproponują trzy rodzaje placków, które zadowolą nawet najbardziej wybredne gusta. Pierwsza propozycja to placki ziemniaczane bez mąki, a przede wszystkim bez smażenia. Agata i Olga pokażą także, jak przyrządzić placki z cukinii i szpinaku, które również nie zawierają mąki. Ostatnia propozycja adresowana jest do fanów słodyczy. Są to placki z gruszki na słodko z dodatkiem cynamonu.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Agata Lewandowska gospodarz
-
Olga Kwiecińska gospodarz
Zobacz także
- Rewolucja na talerzu (1/8) - magazyn kulinarny - sobota, 29 marca 6:00 i 1 późniejsza emisja
- Rewolucja na talerzu (2/8) - magazyn kulinarny - sobota, 29 marca 6:35 i 1 późniejsza emisja
- Rewolucja na talerzu (3/8) - magazyn kulinarny - niedziela, 30 marca 6:00 i 1 późniejsza emisja