Rewolucja na talerzu (3/8)

Rewolucja na talerzu (3/8)

magazyn kulinarny Polska 2010   b.o.
W skrócie:Kurczak jest mięsem lubianym, a co ważniejsze chudym i zdrowym. Olga i Agata zaproponują trzy przepisy, które zrewolucjonizują naszą kuchnię.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
niedziela, 8 grudnia
za 6 dni
6:00 Food Network

Opis

Prowadzące zaprezentują kilka sposobów na smacznego, a do tego dietetycznego i nietuczącego kurczaka. Olga pokaże, na czym polega różnica miedzy patelnią grillową a teflonową, a Agata wybierze smaczne i zdrowe dodatki. Widzowie otrzymają także przepis na marynowanego kurczaka w chrupiącej skórce. Danie drugie stanowi idealną propozycję na kolację. Kurczak na sałacie z melonem zaskoczy swoja świeżością, a także tym, jak łatwo i szybko może zostać przygotowany. Trzecia propozycja to kurczak z woka. Do przygotowania tej potrawy zostaną wykorzystane warzywa takie jak kalarepa czy koper włoski.