Rewolucja na talerzu (3/8)
magazyn kulinarny Polska 2010
W skrócie: | Kurczak jest mięsem lubianym, a co ważniejsze chudym i zdrowym. Olga i Agata zaproponują trzy przepisy, które zrewolucjonizują naszą kuchnię. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
niedziela, 30 marca za 12 dni |
6:00 | Food Network |
poniedziałek, 31 marca za 13 dni |
0:30 | Food Network |
Opis
Prowadzące zaprezentują kilka sposobów na smacznego, a do tego dietetycznego i nietuczącego kurczaka. Olga pokaże, na czym polega różnica miedzy patelnią grillową a teflonową, a Agata wybierze smaczne i zdrowe dodatki. Widzowie otrzymają także przepis na marynowanego kurczaka w chrupiącej skórce. Danie drugie stanowi idealną propozycję na kolację. Kurczak na sałacie z melonem zaskoczy swoja świeżością, a także tym, jak łatwo i szybko może zostać przygotowany. Trzecia propozycja to kurczak z woka. Do przygotowania tej potrawy zostaną wykorzystane warzywa takie jak kalarepa czy koper włoski.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Agata Lewandowska gospodarz
-
Olga Kwiecińska gospodarz
Zobacz także
- Rewolucja na talerzu (1/8) - magazyn kulinarny - sobota, 29 marca 6:00 i 1 późniejsza emisja
- Rewolucja na talerzu (2/8) - magazyn kulinarny - sobota, 29 marca 6:35 i 1 późniejsza emisja
- Rewolucja na talerzu (4/8) - magazyn kulinarny - niedziela, 30 marca 6:35 i 1 późniejsza emisja