Okrasa łamie przepisy: Wołowina dojrzewająca
magazyn kulinarny Polska 2012
W skrócie: | Karol odwiedza hodowlę krów rasy czerwonej polskiej, gdzie zwierzęta przez cały rok żyją na swobodzie. Następnie przygotowuje rostbef, pieczony na ognisku antrykot oraz gulasz wołowy. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol odwiedza hodowlę rzadkiej rasy krów, czerwonej polskiej, gdzie zwierzęta przez cały rok żyją na swobodzie. Następnie z wołowiny przygotowuje rostbef, pieczony na ognisku antrykot oraz gulasz wołowy zapiekany pod ciastem francuskim.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśne paszteciki szczecińskie - magazyn kulinarny - dziś, 28 kwietnia 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Ryby na przednówku - magazyn kulinarny - dziś, 28 kwietnia 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Inspiracje dubajską czekoladą - magazyn kulinarny - dziś, 28 kwietnia 11:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Na żuławskim szlaku - magazyn kulinarny - dziś, 28 kwietnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Smak mięsa z kością - magazyn kulinarny - dziś, 28 kwietnia 16:10 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Ryby na leśny sposób - magazyn kulinarny - dziś, 28 kwietnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Ryby na wiosennym grillu - magazyn kulinarny - dziś, 28 kwietnia 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Nowy sezon grillowy - magazyn kulinarny - dziś, 28 kwietnia 21:55
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia na letnie dni - magazyn kulinarny - wtorek, 29 kwietnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Cysterska kuchnia piwna - magazyn kulinarny - wtorek, 29 kwietnia 16:10