Okrasa łamie przepisy: Skarb mazurskich jezior
W skrócie: | Karol Okrasa zatrzymuje się nad Jeziorakiem. Przyrządza kotlety z ziemniaków i szynki szwarcwaldzkiej z burakami i wędzonym węgorzem oraz zapiekankę z kapusty, wędzonego węgorza i puree z ziemniaków. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa zatrzymuje się nad najdłuższym jeziorem w Polsce, Jeziorakiem. Tam przygotowuje dania z wędzonego węgorza, który uznawany jest za największy skarb mazurskich jezior. Mistrz kuchni dzieli się przepisami m.in. na kotlety z ziemniaków i szynki szwarcwaldzkiej z sałatką z buraków i wędzonym węgorzem, a także na zapiekankę z różnych rodzajów kapusty, wędzonego węgorza i puree z ziemniaków.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Inspiracje dubajską czekoladą - magazyn kulinarny - dziś, 28 kwietnia 11:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Na żuławskim szlaku - magazyn kulinarny - dziś, 28 kwietnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Smak mięsa z kością - magazyn kulinarny - dziś, 28 kwietnia 16:10 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Ryby na leśny sposób - magazyn kulinarny - dziś, 28 kwietnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Ryby na wiosennym grillu - magazyn kulinarny - dziś, 28 kwietnia 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Nowy sezon grillowy - magazyn kulinarny - dziś, 28 kwietnia 21:55
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia na letnie dni - magazyn kulinarny - wtorek, 29 kwietnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Cysterska kuchnia piwna - magazyn kulinarny - wtorek, 29 kwietnia 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśna kuchnia mazurska - magazyn kulinarny - wtorek, 29 kwietnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Nowe sałatki rybne - magazyn kulinarny - środa, 30 kwietnia 7:00 i 1 późniejsza emisja