Okrasa łamie przepisy: Gęś w soli
magazyn kulinarny Polska 2015
W skrócie: | W Ciechocinku Karol Okrasa opowiada o tężniach. W scenerii dawnej warzelni soli, w której tę popularną przyprawę pozyskuje się metodami sprzed dwustu lat, przygotowuje m.in. smaczne potrawy z gęsi. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
czwartek, 26 grudnia za 12 dni |
8:00 | TVP Rozrywka (z napisami) |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa wybiera się z wizytą do Ciechocinka, by opowiedzieć o tamtejszych tężniach. W scenerii dawnej warzelni soli, w której tę popularną przyprawę pozyskuje się metodami sprzed dwustu lat, przygotowuje m.in. smaczne potrawy z gęsi.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Piąta ćwiartka - magazyn kulinarny - dziś, 14 grudnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Żywiecka brukiew - magazyn kulinarny - dziś, 14 grudnia 14:25 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Zimne sosy jogurtowe - magazyn kulinarny - dziś, 14 grudnia 15:25
- Okrasa łamie przepisy: Opowieść o forszmaku - magazyn kulinarny - dziś, 14 grudnia 16:20 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Smak rokitnika - magazyn kulinarny - niedziela, 15 grudnia 7:15
- Okrasa łamie przepisy: Zapomniane mirabelki - magazyn kulinarny - niedziela, 15 grudnia 7:50 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kurczak w trzech odsłonach - magazyn kulinarny - niedziela, 15 grudnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Polska borówka amerykańska - magazyn kulinarny - poniedziałek, 16 grudnia 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Królewska kuchnia myśliwska - magazyn kulinarny - poniedziałek, 16 grudnia 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Obiad z resztek - magazyn kulinarny - poniedziałek, 16 grudnia 12:00