Okrasa łamie przepisy: Gęś w soli

Okrasa łamie przepisy: Gęś w soli

magazyn kulinarny Polska 2015   b.o.
W skrócie:W Ciechocinku Karol Okrasa opowiada o tężniach. W scenerii dawnej warzelni soli, w której tę popularną przyprawę pozyskuje się metodami sprzed dwustu lat, przygotowuje m.in. smaczne potrawy z gęsi.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
czwartek, 26 grudnia
za 12 dni
8:00 TVP Rozrywka (z napisami)

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Karol Okrasa wybiera się z wizytą do Ciechocinka, by opowiedzieć o tamtejszych tężniach. W scenerii dawnej warzelni soli, w której tę popularną przyprawę pozyskuje się metodami sprzed dwustu lat, przygotowuje m.in. smaczne potrawy z gęsi.

Twórcy (pokaż wszystkich)