Okrasa łamie przepisy: Brytyjska jagnięcina po polsku
W skrócie: | Karol Okrasa opowiada o swoich wrażeniach z wizyty w Wielkiej Brytanii i sprawdza, co ciekawego ma do zaoferowania tamtejsza kuchnia. Jednym z jej atutów są m.in. dania z jagnięciny. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa opowiada o swoich wrażeniach z wizyty w Wielkiej Brytanii i sprawdza, co ciekawego ma do zaoferowania tamtejsza kuchnia. Jednym z jej atutów są m.in. dania z jagnięciny, niegdyś popularnego mięsa w polskiej kuchni, a obecnie niemal zapomnianego. Mistrz kuchni przygotowuje z niego trzy dania. Dzieli się pomysłami na pieczony comber jagnięcy z puree z topinamburu, marynowaną łopatkę jagnięcą podaną z grilla z ziemniakami i boczkiem oraz pieczony udziec jagnięcy z rozmarynem i pietruszką.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Pieczarki na trzy sposoby - magazyn kulinarny - dziś, 26 lipca 7:15
- Okrasa łamie przepisy: Konfitura z zielonych orzechów - magazyn kulinarny - dziś, 26 lipca 7:30
- Okrasa łamie przepisy: Ślady holenderskie na polskim stole - magazyn kulinarny - dziś, 26 lipca 7:50 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kurki na trzy sposoby - magazyn kulinarny - dziś, 26 lipca 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Smak czarnej porzeczki - magazyn kulinarny - dziś, 26 lipca 14:25
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśne paszteciki szczecińskie - magazyn kulinarny - dziś, 26 lipca 15:25 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Chłodniki na zimny maj - magazyn kulinarny - dziś, 26 lipca 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Sery z Żuław - magazyn kulinarny - niedziela, 27 lipca 7:50 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Wielkopolskie kluchy na łachu - magazyn kulinarny - niedziela, 27 lipca 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Ryby z jeziora Wdzydze - magazyn kulinarny - niedziela, 27 lipca 17:10