Ewa gotuje (479)
W skrócie: | Mistrzyni kuchni przygotuje francuską zupę cebulową zapieczoną pod ciastem. Jako danie główne poda kurczaka w sosie BBQ. W ramach deseru na stole zagości panna cotta z galaretką. |
---|
Oglądaj w telewizji
Opis
Kolejna seria popularnego programu kulinarnego. W gastronomii pojawił się nieco odmienny trend, zgodnie z którym najmodniejsza w 2023 będzie kuchnia nostalgiczna, polegająca na powrocie do smaków z lat naszej młodości - innymi słowy do przepisów wykorzystywanych przez mamy i babcie. Dla Ewy to żadna nowość, bowiem od lat sięga do sprawdzonych receptur znanych z domu rodzinnego. Tak będzie również w tym sezonie programu. Prowadząca przypomni także przepisy zdobyte podczas swoich licznych zagranicznych podróży.
Tym razem Ewa przygotuje klasyczne francuskie potrawy. Zacznie od zupy cebulowej zapieczonej pod ciastem francuskim. W ramach dania głównego będzie kurczaka w sosie BBQ. Można zrobić go na świeżym filecie lub na mięsie z poprzedniego obiadu. Prowadząca zdradzi też, jak przygotować wariację na temat włoskiej panna cotty. Ten zazwyczaj śnieżnobiały deser tym razem zostanie ozdobiony galaretką zrobioną na bazie espresso.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (465) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 12 na 13 lutego 2:25 i 2 późniejsze emisje
- Ewa gotuje (466) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 12 na 13 lutego 3:15 i 2 późniejsze emisje
- Ewa gotuje (462) - magazyn kulinarny - dziś, 13 lutego 7:10
- Ewa gotuje (463) - magazyn kulinarny - dziś, 13 lutego 7:35
- Ewa gotuje (467) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 13 na 14 lutego 2:45 i 2 późniejsze emisje
- Ewa gotuje (468) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 13 na 14 lutego 3:15 i 2 późniejsze emisje
- Ewa gotuje (464) - magazyn kulinarny - piątek, 14 lutego 7:10
- Ewa gotuje (469) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 14 na 15 lutego 2:45 i 2 późniejsze emisje
- Ewa gotuje (470) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 14 na 15 lutego 3:15 i 2 późniejsze emisje
- Ewa gotuje (518) - magazyn kulinarny - sobota, 15 lutego 7:30