Ewa gotuje (526)
W skrócie: | Autorka programu zachęca do jedzenia kiszonek, które mają duży wpływ na odporność. Na pierwsze danie przygotuje więc kapuśniak, ale w wersji wegetariańskiej. Kolejną potrawą będą golonki z indyka. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
sobota, 23 listopada pojutrze |
11:30 | Polsat |
Opis
W nowej, jesiennej odsłonie programu Ewa Wachowicz stawia na kuchnię sezonową. Liczbę składników ogranicza do niezbędnego minimum i będzie bazować na produktach lokalnych i regionalnych. Dzięki temu serwowane dania staną się nie tylko smaczne i zdrowe, będą także ucztą dla ciała i ducha, oddziałującą na wszystkie zmysły.
Autorka programu zachęca do jedzenia kiszonek, które mają duży wpływ na odporność. Na pierwsze danie przygotuje więc kapuśniak, ale w wersji wegetariańskiej. Kolejną potrawą będą golonki z indyka w pikantnej marynacie w stylu kuchni tex-mex, a więc na bazie sosu barbecue. Jako dodatek na talerz trafią gotowane warzywa oraz purée ziemniaczane doprawione ostrą musztardą. Na deser Ewa Wachowicz zaproponuje sernik jogurtowy na zimno - z białą czekoladą, konfiturą i prażonym kokosem.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (343) - magazyn kulinarny - dziś, 21 listopada 7:35
- Ewa gotuje (385) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 21 na 22 listopada 0:00
- Ewa gotuje (386) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 21 na 22 listopada 0:30
- Ewa gotuje (344) - magazyn kulinarny - piątek, 22 listopada 7:10
- Ewa gotuje (345) - magazyn kulinarny - piątek, 22 listopada 7:35
- Ewa gotuje (387) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 22 na 23 listopada 2:30
- Ewa gotuje (466) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 22 na 23 listopada 2:45
- Ewa gotuje (467) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 22 na 23 listopada 3:15
- Ewa gotuje (523) - magazyn kulinarny - sobota, 23 listopada 7:30
- Ewa gotuje (524) - magazyn kulinarny - sobota, 23 listopada 8:00 i 3 późniejsze emisje