Ewa gotuje (537)

Ewa gotuje (537)

magazyn kulinarny Polska 2025   od 7 lat
W skrócie:Nad Sekwaną Ewa Wachowicz przygotowuje zupę cebulową. Na drugie danie prowadząca zaplanowała pieczeń z mielonego mięsa indyka i kaszy manny. Jako orzeźwiający deser zaproponuje galaretkę.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
sobota, 5 kwietnia
za 10 dni
11:00 Polsat

Opis

Prowadząca wraca po przerwie, przedstawiając widzom swoje doświadczenia kulinarne, wzbogacone o doświadczenia ze styczniowej wyprawy na Antarktydę. Podczas tej podróży zdobyła szczyt Mount Sidley, co pozwoliło jej skompletować Koronę Wulkanów Ziemi. To wyjątkowe doświadczenie wpłynęło na jej podejście do natury i gotowania, co zostanie odzwierciedlone w wiosennych odcinkach programu. Ewa zamierza skupić się na niemarnowaniu żywności, życiu w zgodzie z naturą i odpowiedzialności za środowisko. Przepisy będą prezentowane w nowoczesnym wydaniu z akcentem na potrawy fusion, łączące polskie smaki z kuchniami z całego świata, w tym również dania wegetariańskie.

Nad Sekwaną Ewa Wachowicz przygotowuje zupę cebulową. Przepis odbiega od klasycznego francuskiego pierwowzoru, ponieważ miksuje zupę na gęsty krem. Wprawdzie doda do niego pokrojone w kostkę grzanki i tarty ser, ale nie będzie go zapiekać. Na drugie danie prowadząca zaplanowała pieczeń z mielonego mięsa indyka i kaszy manny. Jako orzeźwiający deser zaproponuje galaretkę z brzoskwiniami i bitą śmietaną na kruchym spodzie.

Zobacz także