Ewa gotuje (327)
W skrócie: | Odcinek wielkanocny Ewa Wachowicz rozpocznie od zrobienia domowego majonezu - podstawowego oraz kilku wersji aromatyzowanych: bazyliowego, cytrynowo-koperkowego oraz z suszonymi pomidorami i papryką. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Odcinek wielkanocny Ewa Wachowicz rozpocznie od zrobienia domowego majonezu - podstawowego oraz kilku wersji aromatyzowanych: bazyliowego do drobiu, cytrynowo-koperkowego do ryb i owoców morza oraz z suszonymi pomidorami i papryką do jajek. Następnie ugotuje zalewajkę na białej kiełbasie, którą poda z chrzanem i gęstą śmietaną. Na danie główne prowadząca zaproponuje sztufadę wołową z purée ziemniaczano-selerowym oraz ćwikłą. Na deser zrobi torcik z suszonymi śliwkami.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (385) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 21 na 22 listopada 0:00
- Ewa gotuje (386) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 21 na 22 listopada 0:30
- Ewa gotuje (344) - magazyn kulinarny - piątek, 22 listopada 7:10
- Ewa gotuje (345) - magazyn kulinarny - piątek, 22 listopada 7:35
- Ewa gotuje (387) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 22 na 23 listopada 2:30
- Ewa gotuje (466) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 22 na 23 listopada 2:45
- Ewa gotuje (467) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 22 na 23 listopada 3:15
- Ewa gotuje (523) - magazyn kulinarny - sobota, 23 listopada 7:30
- Ewa gotuje (524) - magazyn kulinarny - sobota, 23 listopada 8:00 i 3 późniejsze emisje
- Ewa gotuje (526) - magazyn kulinarny - sobota, 23 listopada 11:30