Ewa gotuje (525)
W skrócie: | Prowadząca przygotowuje posiłki na dworze, w kociołku nad paleniskiem. Najpierw przyrządzi tradycyjny forszmak, rodzaj gulaszu. Następnie, już w kuchni, usmaży naleśniki ze szpinakiem i serem feta. |
---|
Oglądaj w telewizji
Opis
W nowej, jesiennej odsłonie programu Ewa Wachowicz stawia na kuchnię sezonową. Liczbę składników ogranicza do niezbędnego minimum i będzie bazować na produktach lokalnych i regionalnych. Dzięki temu serwowane dania staną się nie tylko smaczne i zdrowe, będą także ucztą dla ciała i ducha, oddziałującą na wszystkie zmysły.
Prowadząca przygotowuje posiłki na dworze, w kociołku zawieszonym nad paleniskiem. Najpierw zrobi tradycyjny forszmak, rodzaj gulaszu, przy czym to jednogarnkowe danie wzbogaci o pokrojoną w grubą kostkę dynię hokkaido. Następnie, już w kuchni, Ewa Wachowicz usmaży naleśniki. Przygotuje do nich farsz z mrożonego szpinaku i sera feta. Ostatecznie powstaną pyszne krokiety. Po obiedzie prowadząca poda maślane ciasteczka z różaną marmoladą.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (398) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 3 na 4 grudnia 2:25
- Ewa gotuje (484) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 3 na 4 grudnia 2:45
- Ewa gotuje (485) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 3 na 4 grudnia 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (360) - magazyn kulinarny - środa, 4 grudnia 7:10
- Ewa gotuje (361) - magazyn kulinarny - środa, 4 grudnia 7:35
- Ewa gotuje (399) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 4 na 5 grudnia 2:20 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (486) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 4 na 5 grudnia 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (487) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 4 na 5 grudnia 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (362) - magazyn kulinarny - czwartek, 5 grudnia 7:10
- Ewa gotuje (363) - magazyn kulinarny - czwartek, 5 grudnia 7:35