Ewa gotuje (525)
W skrócie: | Prowadząca przygotowuje posiłki na dworze, w kociołku nad paleniskiem. Najpierw przyrządzi tradycyjny forszmak, rodzaj gulaszu. Następnie, już w kuchni, usmaży naleśniki ze szpinakiem i serem feta. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
sobota, 16 listopada za 10 dni |
11:40 | Polsat |
Opis
W nowej, jesiennej odsłonie programu Ewa Wachowicz stawia na kuchnię sezonową. Liczbę składników ogranicza do niezbędnego minimum i będzie bazować na produktach lokalnych i regionalnych. Dzięki temu serwowane dania staną się nie tylko smaczne i zdrowe, będą także ucztą dla ciała i ducha, oddziałującą na wszystkie zmysły.
Prowadząca przygotowuje posiłki na dworze, w kociołku zawieszonym nad paleniskiem. Najpierw zrobi tradycyjny forszmak, rodzaj gulaszu, przy czym to jednogarnkowe danie wzbogaci o pokrojoną w grubą kostkę dynię hokkaido. Następnie, już w kuchni, Ewa Wachowicz usmaży naleśniki. Przygotuje do nich farsz z mrożonego szpinaku i sera feta. Ostatecznie powstaną pyszne krokiety. Po obiedzie prowadząca poda maślane ciasteczka z różaną marmoladą.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (320) - magazyn kulinarny - dziś, 6 listopada 7:10
- Ewa gotuje (321) - magazyn kulinarny - dziś, 6 listopada 7:35
- Ewa gotuje (460) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 6 na 7 listopada 2:00 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (461) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 6 na 7 listopada 2:30 i 2 późniejsze emisje
- Ewa gotuje (440) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 6 na 7 listopada 2:45
- Ewa gotuje (441) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 6 na 7 listopada 3:15
- Ewa gotuje (322) - magazyn kulinarny - czwartek, 7 listopada 7:10
- Ewa gotuje (323) - magazyn kulinarny - czwartek, 7 listopada 7:35
- Ewa gotuje (462) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 7 na 8 listopada 2:30
- Ewa gotuje (442) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 7 na 8 listopada 2:45