Ewa gotuje (525)
W skrócie: | Prowadząca przygotowuje posiłki na dworze, w kociołku nad paleniskiem. Najpierw przyrządzi tradycyjny forszmak, rodzaj gulaszu. Następnie, już w kuchni, usmaży naleśniki ze szpinakiem i serem feta. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
W nowej, jesiennej odsłonie programu Ewa Wachowicz stawia na kuchnię sezonową. Liczbę składników ogranicza do niezbędnego minimum i będzie bazować na produktach lokalnych i regionalnych. Dzięki temu serwowane dania staną się nie tylko smaczne i zdrowe, będą także ucztą dla ciała i ducha, oddziałującą na wszystkie zmysły.
Prowadząca przygotowuje posiłki na dworze, w kociołku zawieszonym nad paleniskiem. Najpierw zrobi tradycyjny forszmak, rodzaj gulaszu, przy czym to jednogarnkowe danie wzbogaci o pokrojoną w grubą kostkę dynię hokkaido. Następnie, już w kuchni, Ewa Wachowicz usmaży naleśniki. Przygotuje do nich farsz z mrożonego szpinaku i sera feta. Ostatecznie powstaną pyszne krokiety. Po obiedzie prowadząca poda maślane ciasteczka z różaną marmoladą.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (352) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 11 na 12 kwietnia 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (353) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 11 na 12 kwietnia 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (526) - magazyn kulinarny - sobota, 12 kwietnia 7:30
- Ewa gotuje (527) - magazyn kulinarny - sobota, 12 kwietnia 8:00 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (538) - magazyn kulinarny - sobota, 12 kwietnia 11:00
- Ewa gotuje (398) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 12 na 13 kwietnia 2:30
- Ewa gotuje (354) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 12 na 13 kwietnia 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (355) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 12 na 13 kwietnia 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (428) - magazyn kulinarny - niedziela, 13 kwietnia 10:50
- Ewa gotuje (399) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 13 na 14 kwietnia 2:30