Ewa gotuje (525)
W skrócie: | Prowadząca przygotowuje posiłki na dworze, w kociołku nad paleniskiem. Najpierw przyrządzi tradycyjny forszmak, rodzaj gulaszu. Następnie, już w kuchni, usmaży naleśniki ze szpinakiem i serem feta. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
czwartek, 20 marca za 14 dni |
2:45 | Polsat 2 (z napisami) |
Opis
W nowej, jesiennej odsłonie programu Ewa Wachowicz stawia na kuchnię sezonową. Liczbę składników ogranicza do niezbędnego minimum i będzie bazować na produktach lokalnych i regionalnych. Dzięki temu serwowane dania staną się nie tylko smaczne i zdrowe, będą także ucztą dla ciała i ducha, oddziałującą na wszystkie zmysły.
Prowadząca przygotowuje posiłki na dworze, w kociołku zawieszonym nad paleniskiem. Najpierw zrobi tradycyjny forszmak, rodzaj gulaszu, przy czym to jednogarnkowe danie wzbogaci o pokrojoną w grubą kostkę dynię hokkaido. Następnie, już w kuchni, Ewa Wachowicz usmaży naleśniki. Przygotuje do nich farsz z mrożonego szpinaku i sera feta. Ostatecznie powstaną pyszne krokiety. Po obiedzie prowadząca poda maślane ciasteczka z różaną marmoladą.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (366) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 6 na 7 marca 2:30
- Ewa gotuje (503) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 6 na 7 marca 2:45
- Ewa gotuje (504) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 6 na 7 marca 3:15
- Ewa gotuje (494) - magazyn kulinarny - piątek, 7 marca 7:10
- Ewa gotuje (495) - magazyn kulinarny - piątek, 7 marca 7:35
- Ewa gotuje (505) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 7 na 8 marca 2:45
- Ewa gotuje (506) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 7 na 8 marca 3:15
- Ewa gotuje (521) - magazyn kulinarny - sobota, 8 marca 7:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (522) - magazyn kulinarny - sobota, 8 marca 8:00 i 2 późniejsze emisje
- Ewa gotuje (533) - magazyn kulinarny - sobota, 8 marca 11:00