Ewa gotuje (340)
magazyn kulinarny Polska 2018
W skrócie: | Gospodyni programu kontynuuje przygodę z kuchnią lubelską. Na początek Ewa przygotuje zupę krem z warzyw i cebuli. Następnie przyrządzi nóżki gęsi gotowane w gęsim smalcu. Poda je z kaszą gryczaną. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
sobota, 5 kwietnia za 13 dni |
2:45 | Polsat 2 (z napisami) |
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Gospodyni programu kontynuuje swoją przygodę z kuchnią lubelską. Na początek Ewa Wachowicz przygotuje zupę krem z warzyw i cebuli. Następnie przyrządzi nóżki gęsi wolno gotowane w gęsim smalcu. Poda je z kaszą gryczaną, wzbogaconą topinamburem i grzybami. Upiecze też sernik z ziemniakami na kruchym spodzie.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (514) - magazyn kulinarny - dziś, 23 marca 10:50
- Ewa gotuje (425) - magazyn kulinarny - dziś, 23 marca 11:20
- Ewa gotuje (379) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 23 na 24 marca 2:00
- Ewa gotuje (380) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 23 na 24 marca 2:30
- Ewa gotuje (308) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 24 marca 7:10
- Ewa gotuje (309) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 24 marca 7:35
- Ewa gotuje (381) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 24 na 25 marca 2:30
- Ewa gotuje (531) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 24 na 25 marca 2:45
- Ewa gotuje (323) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 24 na 25 marca 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (310) - magazyn kulinarny - wtorek, 25 marca 7:10