
CANAL+ KuchniaProgram TV na Sobota 29.03.2025
6:00
M jak mięso 2 (2)serial dokumentalny
Przeciętny Polak spożywa prawie 80 kg mięsa rocznie. Widzowie dowiedzą się, jak je kupować, gotować, piec, smażyć lub podawać na surowo. W każdym odcinku zaprezentowane zostaną trzy przepisy.
- 6:30Sowa gotuje: Italia na talerzu (5)
magazyn kulinarny
6:45
Ugotuj mi, mamo! 3 (6)magazyn kulinarny
Daria Ładocha gotuje razem z mamami i ich pociechami. Robi to w sposób zabawny, nieprzewidywalny i naturalny. Oprócz pomysłów na dania dzieli się praktycznymi radami dotyczącymi zdrowego odżywiania.
- 7:15
8:00
Jakubiak rozgryza Polskę: Żur (2)magazyn kulinarny
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat.
- 8:25M jak mięso 4: USA (8)
serial dokumentalny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przygotowują potrawy pochodzące z krajów słynących z mięsnej kuchni. Na ich stole znajdą się dania z Turcji, Wielkiej Brytanii, Włoszech czy USA.
8:55
Domowa piekarnia Kucharskiego 3: Wypieki drożdżowe (2)magazyn kulinarny
Piotr Kucharski pokazuje, jak przygotować klasyczne polskie wypieki. Nie zabraknie specjałów z różnych stron świata.
9:25
ABC gotowania - kuchnia hiszpańska: Paella (6)magazyn poradnikowy
Widzowie poznają tajniki gotowania hiszpańskich potraw.
9:55
Nie tylko kimchi (4)magazyn kulinarny
Min i Kuba to polsko-koreańskie małżeństwo. Prowadzą kilka restauracji i wciąż są głodni wyzwań. Odkrywają przed widzami tajniki koreańskiego menu i zdradzają zasady azjatyckiego savoir-vivre'u.
10:25
Słodka jak Sugar 3: Czekolada (1)magazyn kulinarny
Agata Stankiewicz odkryje przed widzami tajemnice czekolady. Podzieli się przepisami na desery z wykorzystaniem kakaowego rarytasu, który cenią zarówno dietetycy, jak i smakosze.
10:50
Dzień dobry, śniadanie: Chrupiące kanapki (1)magazyn kulinarny
Finalistka "Master Chefa" Marta Chomacka podzieli się przepisami na pyszne śniadania w słodkiej lub słonej odsłonie. Można je przygotować w krótkim czasie i serwować o dowolnej porze.
11:20
Francuskie wędrówki Julie 9 (13)serial dokumentalny
Julie Andrieu znów wyrusza w drogę, aby spróbować ulubionych dań Francuzów. Mistrzyni sztuki kulinarnej podejrzy rozmaite patenty na przyrządzanie i doprawianie dań mięsnych, mącznych czy warzywnych.
12:25
Wyjątkowe smaki miast (3)program rozrywkowy
Fred Sirieix i Michel Roux Jr. będą mieli okazję delektować się smakami francuskiej kuchni. W tym celu udadzą się do wykwintnej restauracji. Wśród rzeczy, których spróbują, znajdzie się bagietka.
- 13:25Javier Peńa zjada świat: Kraków (13)
serial dokumentalny
Młody hiszpański szef kuchni wyrusza w podróż, by odkryć bogactwo smaków w różnych zakątkach globu. Odwiedzi m.in. Sycylię, Maroko, Grecję, Tunezję, Japonię oraz Dublin, Kraków, Lublanę i Paryż.
14:25
Bosacka daje radę: Jajka (6)magazyn poradnikowy
W sklepach na konsumentów czyha wiele pułapek. Wątpliwe promocje czy żywność pełna konserwantów i sztucznych barwników to niektóre z nich. Katarzyna Bosacka podpowie, jak znaleźć zdrowe produkty.
14:55
Słodka jak Sugar 3: Czekolada (1)magazyn kulinarny
Agata Stankiewicz odkryje przed widzami tajemnice czekolady. Podzieli się przepisami na desery z wykorzystaniem kakaowego rarytasu, który cenią zarówno dietetycy, jak i smakosze.
15:25
ABC gotowania - kuchnia włoska (3)magazyn poradnikowy
Sztuka kulinarna we Włoszech opiera się na prostych potrawach przygotowanych z dobrych składników. Oliwa z oliwek, warzywa i zioła, sery, ryby, owoce morza, jajka, mąka i oliwki to podstawy wielu dań.
- 15:55Premiera: Dzień dobry, obiad: Współczesne obiadowe klasyki (1)
magazyn kulinarny
Martyna Chomacka dzieli się sprawdzonymi przepisami na pomysłowe i różnorodne obiady. W każdym odcinku prezentuje przepisy, z których w 15, 35 lub 60 minut można wyczarować coś pysznego. Na stole pojawią się m.in. klasyczne dania z nowoczesnym twistem, popularne potrawy kuchni włoskiej, azjatyckiej i orientalnej, obiady bezmięsne, jednogarnkowe oraz takie, które można przygotować z resztek lub wziąć na wynos do pracy.
16:25
Jakubiak rozgryza Maltę: W rybackiej wiosce (2)magazyn kulinarny
Tomasz Jakubiak przemierza wyspę na Morzu Śródziemnym, by okrywać jej smaki i zgłębiać wielokulturowe dziedzictwo. Malta ma bogatą historię, która odcisnęła swoje piętno także na tutejszej kuchni.
17:00
M jak mięso 8 (2)serial dokumentalny
Kulinarny duet sprawdzi, czym zajadali się "Chłopcy z ferajny". Podejrzy, jakie dania królowały na stole rodziny Corleone. Podpowie też, jak przyrządzić żeberka Franka Underwooda z "House of Cards".
17:30
Bosacka daje radę 2: Kotlet mielony (1)magazyn poradnikowy
Katarzyna Bosacka podpowie, jak na pełnych towaru półkach znaleźć zdrowe produkty. W tym odcinku skupi się na daniu często goszczącym na polskich stołach - kotlecie mielonym.
- 18:00Paul Hollywood w Meksyku (1)
serial dokumentalny
Brytysjki znawca sztuki kulinarnej Paul Hollywood wyrusza do Meksyku, by przekonać się, jakie pieczywo i wypieki goszczą na miejscowych stołach. Próbuje m.in. słodkiego chleba concha.
18:55
ABC gotowania - kuchnia polska: Kasza (7)magazyn kulinarny
Marieta Marecka bierze na warsztat szlagiery rodzimej kuchni - od gołąbków po żurek. W każdym odcinku przygotuje trzy potrawy, opierając się jednym składniku, który często gości na polskich stołach.
19:25
Nie tylko kimchi (6)magazyn kulinarny
Min i Kuba to polsko-koreańskie małżeństwo. Prowadzą kilka restauracji i wciąż są głodni wyzwań. Odkrywają przed widzami tajniki koreańskiego menu i zdradzają zasady azjatyckiego savoir-vivre'u.
20:00
Premiera: Stanley Tucci: w poszukiwaniu włoskich smaków 2 (3)serial dokumentalny
Amerykański aktor, zdobywca Złotych Globów, odwiedza Włochy. Gości w słynących z dobrej kuchni regionów słonecznej Italii, aby poznać ich mieszkańców, a także niepowtarzalną kulturę i historię.
20:50
W drodze z Carltonem McCoyem (4)serial dokumentalny
Sommelier Carlton McCoy odkrywa miejsca, w których jedzenie, wino i kultura łączą się w szczególny sposób. Jego wędrówka wiedzie przez przedmieścia Paryża, ulice Waszyngtonu i Seulu, po Toronto.
21:45
M jak mięso 5: Wątróbka (2)serial dokumentalny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak proponują własne wersje ulubionych rodzimych dań. Na stole znajdą się schab, wątróbka, żeberka i polędwica. Potrawy podane zostaną z oryginalnymi dodatkami.
- 22:15Dzień dobry, obiad: Współczesne obiadowe klasyki (1)
magazyn kulinarny
Martyna Chomacka dzieli się sprawdzonymi przepisami na pomysłowe i różnorodne obiady. W każdym odcinku prezentuje przepisy, z których w 15, 35 lub 60 minut można wyczarować coś pysznego. Na stole pojawią się m.in. klasyczne dania z nowoczesnym twistem, popularne potrawy kuchni włoskiej, azjatyckiej i orientalnej, obiady bezmięsne, jednogarnkowe oraz takie, które można przygotować z resztek lub wziąć na wynos do pracy.
22:45
Bosacka daje radę 2: Dania wege (8)magazyn poradnikowy
Katarzyna Bosacka kolejny raz pokazuje, co jeść i jak robić zakupy, by nie marnować żywności, zdrowia i pieniędzy. Bierze pod lupę kolejne produkty spożywcze, uważnie czytając etykiety.
23:15
Słodka jak Sugar 3: Czekolada (1)magazyn kulinarny
Agata Stankiewicz odkryje przed widzami tajemnice czekolady. Podzieli się przepisami na desery z wykorzystaniem kakaowego rarytasu, który cenią zarówno dietetycy, jak i smakosze.
23:45
Jakubiak rozgryza Polskę 2: Placki (7)magazyn kulinarny
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat.
0:15
Nie tylko kimchi (6)magazyn kulinarny
Min i Kuba to polsko-koreańskie małżeństwo. Prowadzą kilka restauracji i wciąż są głodni wyzwań. Odkrywają przed widzami tajniki koreańskiego menu i zdradzają zasady azjatyckiego savoir-vivre'u.
0:45
John i Lisa - razem w kuchni 5 (6)magazyn kulinarny
John Torode i Lisa Faulkner przedstawią przepisy na proste i pyszne dania, które mogą urozmaicić codzienny jadłospis. Na stole znajdą się m.in. zupy, makarony i potrawy inspirowane podróżami.
1:40
ABC gotowania - kuchnia meksykańska: Zupy (8)magazyn kulinarny
Marieta Marecka bierze na warsztat klasyki kuchni meksykańskiej. Mistrzyni sztuki kulinarnej pokaże, jak przygotować idealną tortillę, przyrządzi albondigas con chipotle, chicharrón i picadillo.
3:10
Jakubiak - z miłości do lokalności (10)magazyn
Tomek Jakubiak zaprasza w kulinarną podróż po Polsce, podczas której przedstawia smaki zakorzenione w naszej kulturze. Odkryje na nowo polskie produkty i zainspiruje się nimi przy tworzeniu dań.
- 3:45David w Europie 4 (2)
magazyn poradnikowy
Zachwycające krajobrazy w połączeniu z bogatymi smakami lokalnych potraw. Prowadzący po raz kolejny zabierze widzów w niezwykłą podróż. W tej serii David Goboriaud odwiedzi Półwysep Bałkański.
4:15
Desery Dekera 2 (6)magazyn kulinarny
Propozycja dla wszystkich wielbicieli słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker wprowadzi widzów w wysublimowany świat deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawi trzy przepisy.
4:50
Jagny Niedzielskiej kuchnia bez resztek 2 (5)magazyn kulinarny
Szefowa kuchni i propagatorka nurtu zero waste Jagna Niedzielska radzi, jak przygotować jadłospis i robić zakupy, by nie marnować jedzenia. Przyrządzi dwa dania z łatwo dostępnych składników.
5:25
Zielona rewolucja Marty Dymek - Tajlandia (9)magazyn kulinarny
Marta Dymek udaje się w podróż po Tajlandii. Każdy z odcinków posiada swój temat przewodni, którym jest jeden z najbardziej charakterystycznych produktów stosowanych w kuchni tajskiej.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI