Jakubiak rozgryza Maltę: W rybackiej wiosce (2)
magazyn kulinarny Polska 2024
W skrócie: | Tomasz Jakubiak przemierza wyspę na Morzu Śródziemnym, by okrywać jej smaki i zgłębiać wielokulturowe dziedzictwo. Malta ma bogatą historię, która odcisnęła swoje piętno także na tutejszej kuchni. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
sobota, 29 marca za 12 dni |
16:25 | CANAL+ Kuchnia |
Opis
Tomasz Jakubiak przemierza słoneczną wyspę na Morzu Śródziemnym, by okrywać jej smaki i zgłębiać wielokulturowe dziedzictwo. Malta ma bogatą historię, która odcisnęła swoje piętno także na tutejszej kuchni. Mistrz kulinarny rozpoczyna swoją podróż od pełnej zabytków stolicy, Valletty. Potem odwiedza rybacką wioskę i malowniczą wysepkę Gozo. Rozmawia z szefami kuchni, producentami żywności i lokalnymi smakoszami. Nie tylko próbuje tradycyjnych przysmaków, ale też gotuje z miejscowymi kucharzami.
Zobacz także
- Jakubiak rozgryza Maltę: Valetta (1) - magazyn kulinarny - sobota, 22 marca 16:25