ABC gotowania - kuchnia włoska (3)
magazyn poradnikowy Polska 2020
W skrócie: | Sztuka kulinarna we Włoszech opiera się na prostych potrawach przygotowanych z dobrych składników. Oliwa z oliwek, warzywa i zioła, sery, ryby, owoce morza, jajka, mąka i oliwki to podstawy wielu dań. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
czwartek, 24 kwietnia za 11 dni |
14:20 | CANAL+ Kuchnia |
Opis
Marieta Marecka odkrywa tajniki kuchni włoskiej. W programie pojawią się najróżniejsze pizze, ravioli oraz inne smakowite potrawy. Sztuka kulinarna na Półwyspie Apenińskim opiera się na prostych potrawach przygotowanych z dobrej jakości składników. Oliwa z oliwek, świeże warzywa i zioła, wyraziste sery, ryby, owoce morza, jajka, mąka i oliwki to podstawa wielu dań. Prowadząca pokaże widzom jak przygotować m.in. domowy makaron, risotto, zupę minestrone, foccacio, karczochy pod beszamelem i tiramisu.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Martyna Marecka gospodarz
Zobacz także
- ABC gotowania - kuchnia włoska (1) - magazyn poradnikowy - wtorek, 22 kwietnia 14:20
- ABC gotowania - kuchnia włoska (2) - magazyn poradnikowy - środa, 23 kwietnia 14:20
- ABC gotowania - kuchnia włoska (4) - magazyn poradnikowy - piątek, 25 kwietnia 14:20
- ABC gotowania - kuchnia włoska (6) - magazyn poradnikowy - sobota, 26 kwietnia 15:25