
CANAL+ KuchniaProgram TV na Sobota 15.03.2025
- 6:00M jak mięso (10)
serial dokumentalny
Przeciętny Polak spożywa prawie 80 kg mięsa rocznie. Widzowie dowiedzą się, jak je kupować, gotować, piec, smażyć lub podawać na surowo. W każdym odcinku zaprezentowane zostaną trzy przepisy.
- 6:30Sowa gotuje: Italia na talerzu (3)
magazyn kulinarny
6:45
Ugotuj mi, mamo! 2 (6)magazyn kulinarny
Iwona Zasuwa, autorka bloga Smakoterapia, zaskakuje pomysłowością dań dla dzieci. Prowadząca gotuje w towarzystwie mam i ich pociech.
- 7:15
8:00
Jakubiak rozgryza Włochy: Szynka parmeńska (6)magazyn kulinarny
W Toskanii mistrz kulinarny bierze udział w zbiorze oliwek. W Umbrii wybiera się na poszukiwanie trufli. Odwiedza Lombardię słynącą z wybornej szynki prosciutto crudo. Obserwuje produkcję parmezanu.
- 8:25M jak mięso 4: Belgia (6)
serial dokumentalny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przygotowują potrawy pochodzące z krajów słynących z mięsnej kuchni. Na ich stole znajdą się dania z Turcji, Wielkiej Brytanii, Włoszech czy USA.
8:55
Domowa piekarnia Kucharskiego 2: Pradawne zboża (8)magazyn kulinarny
Dawne odmiany zbóż wracają do łask. Coraz bardziej docenia się ich smak i właściwości odżywcze. Piotr Kucharski piecze rustykalny bochen z samopszy na zakwasie, który poda z grzybowym strogonowem.
9:25
ABC gotowania - kuchnia hiszpańska: Zupy (4)magazyn poradnikowy
Widzowie poznają tajniki gotowania hiszpańskich potraw.
9:55
Nie tylko kimchi (2)magazyn kulinarny
Min i Kuba to polsko-koreańskie małżeństwo. Prowadzą kilka restauracji i wciąż są głodni wyzwań. Odkrywają przed widzami tajniki koreańskiego menu i zdradzają zasady azjatyckiego savoir-vivre'u.
10:25
Słodka jak Sugar 2 (2)magazyn kulinarny
Agata Stankiewicz, czyli Sugarlady, przygotuje klasyczne słodkości. Na początek poda eklery w dwóch wersjach: z polewą czekoladową i z kruszonką. Następnie zaserwuje aksamitny mus czekoladowy.
- 10:50Włoskie życie Sophie Grigson 2 (9)
serial dokumentalny
Sophie Grigson na dobre zadomowiła się w Ceglie Messapica nad Adriatykiem. Zgłębia tajniki lokalnej kuchni i tworzy własne przepisy. Inspiracją są dla niej potrawy, które jadła m.in. u sąsiadów.
11:20
Francuskie wędrówki Julie 9 (11)serial dokumentalny
Julie Andrieu znów wyrusza w drogę, aby spróbować ulubionych dań Francuzów. Mistrzyni sztuki kulinarnej podejrzy rozmaite patenty na przyrządzanie i doprawianie dań mięsnych, mącznych czy warzywnych.
12:25
Wyjątkowe smaki miast: Apulia (1)program rozrywkowy
Fred Sirieix wraz z cenionymi szefami kuchni i krytykami kulinarnymi odwiedza różne zakątki świata, by skosztować lokalnych przysmaków. Kucharze i recenzenci zaprezentują mu swoje ulubione lokalne.
- 13:25Javier Peńa zjada świat: Dublin (11)
serial dokumentalny
Młody hiszpański szef kuchni wyrusza w podróż, by odkryć bogactwo smaków w różnych zakątkach globu. Odwiedzi m.in. Sycylię, Maroko, Grecję, Tunezję, Japonię oraz Dublin, Kraków, Lublanę i Paryż.
14:25
Bosacka daje radę: Gołąbki (4)magazyn poradnikowy
W sklepach na konsumentów czyha wiele pułapek. Wątpliwe promocje czy żywność pełna konserwantów i sztucznych barwników to niektóre z nich. Katarzyna Bosacka podpowie, jak znaleźć zdrowe produkty.
14:55
Dzień dobry, śniadanie 2: Śniadaniowe pasty i smarowidła (3)magazyn kulinarny
Martyna Chomacka pokaże, jak wygląda idealne śniadanie podróżnika i zdradzi sprawdzone pomysły na Wielkanoc. Przygotuje m.in. pożywną szakszukę z chorizo i pomidorami oraz faszerowane jajka.
15:25
ABC gotowania - kuchnia włoska (1)magazyn poradnikowy
Sztuka kulinarna we Włoszech opiera się na prostych potrawach przygotowanych z dobrych składników. Oliwa z oliwek, warzywa i zioła, sery, ryby, owoce morza, jajka, mąka i oliwki to podstawy wielu dań.
15:55
Dzień dobry, śniadanie 2: Śniadaniowe pasty i smarowidła (3)magazyn kulinarny
Martyna Chomacka pokaże, jak wygląda idealne śniadanie podróżnika i zdradzi sprawdzone pomysły na Wielkanoc. Przygotuje m.in. pożywną szakszukę z chorizo i pomidorami oraz faszerowane jajka.
16:25
Jakubiak rozgryza Wietnam: Północny Vietnam (4)magazyn kulinarny
Tomasz Jakubiak zbacza z europejskiego szlaku i udaje się na poszukiwanie oryginalnych smaków do Wietnamu. Poznaje m.in. uroki Sajgonu oraz bogactwo kuchni ulicznej. Odwiedza lokalne targi.
17:00
M jak mięso 7 (6)serial dokumentalny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak biorą na warsztat mięsne dania serwowane na ulicach w różnych krajach świata. Sprawdzą, co jest popularne w Wietnamie, Korei, Malezji, Turcji czy Meksyku.
17:30
Bosacka daje radę: Ryby (7)magazyn poradnikowy
W sklepach na konsumentów czyha wiele pułapek. Wątpliwe promocje czy żywność pełna konserwantów i sztucznych barwników to niektóre z nich. Katarzyna Bosacka podpowie, jak znaleźć zdrowe produkty.
18:00
Premiera: Sekrety gigantów fast foodu (3)serial dokumentalny
Alexis Conran odkrywa tajemnice smaku uwielbianych przez Brytyjczyków dań na wynos. Sprawdza, jak wygląda cały proces ich przygotowywania. Pokaże, jak przyrządzić domową wersję burgerów czy pizzy.
18:55
ABC gotowania - kuchnia polska: Grzyby (5)magazyn kulinarny
Marieta Marecka bierze na warsztat szlagiery rodzimej kuchni - od gołąbków po żurek. W każdym odcinku przygotuje trzy potrawy, opierając się jednym składniku, który często gości na polskich stołach.
19:25
Nie tylko kimchi (4)magazyn kulinarny
Min i Kuba to polsko-koreańskie małżeństwo. Prowadzą kilka restauracji i wciąż są głodni wyzwań. Odkrywają przed widzami tajniki koreańskiego menu i zdradzają zasady azjatyckiego savoir-vivre'u.
20:00
Premiera: Stanley Tucci: w poszukiwaniu włoskich smaków 2 (1)serial dokumentalny
Amerykański aktor, zdobywca Złotych Globów, odwiedza Włochy. Gości w słynących z dobrej kuchni regionów słonecznej Italii, aby poznać ich mieszkańców, a także niepowtarzalną kulturę i historię.
20:50
W drodze z Carltonem McCoyem (2)serial dokumentalny
Sommelier Carlton McCoy odkrywa miejsca, w których jedzenie, wino i kultura łączą się w szczególny sposób. Jego wędrówka wiedzie przez przedmieścia Paryża, ulice Waszyngtonu i Seulu, po Toronto.
21:45
M jak mięso 8 (6)serial dokumentalny
Kulinarny duet sprawdzi, czym zajadali się "Chłopcy z ferajny". Podejrzy, jakie dania królowały na stole rodziny Corleone. Podpowie też, jak przyrządzić żeberka Franka Underwooda z "House of Cards".
22:15
Dzień dobry, śniadanie 2: Jajka (4)magazyn kulinarny
Martyna Chomacka pokaże, jak wygląda idealne śniadanie podróżnika i zdradzi sprawdzone pomysły na Wielkanoc. Przygotuje m.in. pożywną szakszukę z chorizo i pomidorami oraz faszerowane jajka.
22:45
Bosacka daje radę 2: Kiełbasa (6)magazyn poradnikowy
Katarzyna Bosacka kolejny raz pokazuje, co jeść i jak robić zakupy, by nie marnować żywności, zdrowia i pieniędzy. Bierze pod lupę kolejne produkty spożywcze, uważnie czytając etykiety.
23:15
Słodka jak Sugar: Arty tarty (4)magazyn kulinarny
Założycielka popularnego kanału Sugarlady, Agata Stankiewicz, przyciąga fanów na swojego bloga kulinarną fantazją i wyrazistym stylem. W programie dzieli się przepisami na ciasta oraz desery.
23:45
Jakubiak rozgryza Polskę 2: Kluski (5)magazyn kulinarny
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat.
0:15
Nie tylko kimchi (4)magazyn kulinarny
Min i Kuba to polsko-koreańskie małżeństwo. Prowadzą kilka restauracji i wciąż są głodni wyzwań. Odkrywają przed widzami tajniki koreańskiego menu i zdradzają zasady azjatyckiego savoir-vivre'u.
0:45
John i Lisa - razem w kuchni 5 (4)magazyn kulinarny
John Torode i Lisa Faulkner przedstawią przepisy na proste i pyszne dania, które mogą urozmaicić codzienny jadłospis. Na stole znajdą się m.in. zupy, makarony i potrawy inspirowane podróżami.
1:40
ABC gotowania - kuchnia meksykańska: Jaja (6)magazyn kulinarny
Marieta Marecka bierze na warsztat klasyki kuchni meksykańskiej. Mistrzyni sztuki kulinarnej pokaże, jak przygotować idealną tortillę, przyrządzi albondigas con chipotle, chicharrón i picadillo.
2:10
Jakubiak rodzinnie 2 (7)magazyn poradnikowy
Gotowanie jest znakomitym pretekstem do spędzania czasu z rodziną. Znany szef kuchni Tomasz Jakubiak z krewnymi i przyjaciółmi zaprezentuje proste pomysły na śniadanie, obiad i kolację.
2:45
David w Europie 3 (7)magazyn poradnikowy
David Gaboriaud wyrusza w kulinarną podróż po Europie. Odwiedza m.in. Kopenhagę, Wilno i Tallinn. Gotuje potrawy, inspirując się lokalnymi składnikami, i przybliża charakterystykę miejscowej kuchni.
3:15
Desery Dekera 2 (2)magazyn kulinarny
Propozycja dla wszystkich wielbicieli słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker wprowadzi widzów w wysublimowany świat deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawi trzy przepisy.
- 3:45Jagny Niedzielskiej kuchnia bez resztek 2 (1)
magazyn kulinarny
Szefowa kuchni i propagatorka nurtu zero waste Jagna Niedzielska radzi, jak przygotować jadłospis i robić zakupy, by nie marnować jedzenia. Przyrządzi dwa dania z łatwo dostępnych składników.
4:20
Zielona rewolucja Marty Dymek 5 (7)magazyn kulinarny
Marta Dymek kolejny raz udowadnia, że w jej kuchni nie ma rzeczy niemożliwych. Autorka książek i blogerka podzieli się z widzami swoimi oryginalnymi pomysłami na pyszne roślinne potrawy.
4:55
365 obiadów Mariety Mareckiej (1)magazyn kulinarny
Gospodyni programu podpowiada, skąd czerpać inspiracje na codzienne obiady. Marieta Marecka zaprezentuje szereg prostych posiłków. W każdym odcinku zaprezentuje trzy nowe, często zaskakujące potrawy.
5:30
Czy na pewno umiesz gotować? 3 (6)reality show
Mistrzowie domowej kuchni poznają prawdę o swoim kulinarnym talencie. Szef kuchni Andrzej Polan ocenia umiejętności swoich gości i pomaga im podszkolić się w trudnej sztuce gotowania
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI