Food NetworkProgram TV na Poniedziałek 11.11.2024
- 6:00Jedzenie na pocieszenie (4/8)
magazyn kulinarny
Prowadzący zdradza przepis na jajka po benedyktyńsku, włoskie pierożki z nadzieniem z bakłażana oraz deser składający się z naleśników w sosie z karmelizowanego cukru, masła, mandarynki i soku.
- 6:35Jedzenie na pocieszenie (5/8)
magazyn kulinarny
Szef kuchni Misha Sukias przyrządza trzy szybkie, proste i smaczne potrawy, które poprawiają nastrój. Przepisy, które prezentuje, zachęcają do samodzielnego gotowania.
- 7:15Jedzenie na pocieszenie (6/8)
magazyn kulinarny
Misha Sukias prezentuje lombardzkie przysmaki. Na przystawkę poleca tallegini fritti. To smażony w głębokim tłuszczu ser podany z pastą z papryki, czosnku, z dodatkiem laski wanilii.
- 7:50Kulinarne podróże z Guyem Fierim: Maraton rozmaitości (4/26)
magazyn kulinarny
Guy Fieri jeździ po kraju, by próbować dań w małych knajpkach z tradycyjnym amerykańskim jedzeniem. Nowe pokolenie właścicieli i pyszne domowe jedzenie czynią amerykańską kuchnię ciekawą dla smakoszy.
- 8:20Kulinarne podróże z Guyem Fierim: Maraton rozmaitości (5/26)
magazyn kulinarny
Guy Fieri jeździ po kraju, by próbować dań w małych knajpkach z tradycyjnym amerykańskim jedzeniem. Nowe pokolenie właścicieli i pyszne domowe jedzenie czynią amerykańską kuchnię ciekawą dla smakoszy.
- 8:50Kulinarne podróże z Guyem Fierim: Maraton rozmaitości (6/26)
magazyn kulinarny
Guy Fieri jeździ po kraju, by próbować dań w małych knajpkach z tradycyjnym amerykańskim jedzeniem. Nowe pokolenie właścicieli i pyszne domowe jedzenie czynią amerykańską kuchnię ciekawą dla smakoszy.
- 9:25Makłowicz w drodze (9/10)
magazyn kulinarny
Robert pojawia się na kambodżańskiej prowincji. Mieszkańcy odwiedzanej przez niego wioski po raz pierwszy goszczą przybysza z Europy. Pieką na powitanie prosiaka i urządzają wielkie przyjęcie.
- 10:00Makłowicz w drodze (10)
magazyn kulinarny
Kucharz zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej i niemal osobiście odbiera je z kutra rybackiego oraz degustuje w portowej jadłodajni. Później gotuje zupę z krewetkami.
- 10:35Makłowicz w drodze (1/11)
magazyn kulinarny
Podróżujący kucharz przemierza wybrzeże Belgii i przybliża widzom jego historię. Unikatem w skali całego Morza Północnego jest... konny połów krewetek w miejscowości Oostduinkerke.
- 11:10Makłowicz w drodze (2/11)
magazyn kulinarny
Morskie wybrzeże Belgii to kolejny punkt na mapie podróży Roberta Makłowicza. Najważniejszym przystankiem na trasie jest Ostenda. Unikatem w skali Morza Północnego jest konny połów krewetek.
- 11:45Makłowicz w drodze (3/11)
magazyn kulinarny
Robert Makłowicz wybrał się na wybrzeże Belgii. Unikatem jest tam konny połów krewetek w Oostduinkerke. Te i inne owoce morza oferują wielkim wyborze sklepy rybne i restauracje w Nieuvport.
- 12:20Akcja: Restauracja! (3/8)
reality show
Robert Irvine i jego ekipa pomagają restauracjom, którym grozi bankructwo. Każdy odcinek to wizyta w innym lokalu. Widzowie będą mieli okazję zobaczyć, jak przywraca tym miejscom utraconą świetność.
- 13:20Posiekani na słodko (8/13)
reality show
Scott Conant rzuca wyzwanie czterem odważnym cukiernikom. Wykorzystując zaskakujące składniki i pracując pod presją czasu, kucharze muszą wykazać się umiejętnościami, koncentracją i wyobraźnią.
- 14:20Wiem, co jem, i wiem, co kupuję (7/12)
magazyn poradnikowy
Statystyczny Polak zjada prawie 2 kg chipsów rocznie. Bez nich nie ma imprezy, sylwestra i wspólnego oglądania meczu. Prowadząca Kasia Bosacka sprawdzi czy istnieją zdrowe chipsy.
- 15:05Słodkie świąteczne starcie (1/8)
magazyn kulinarny
Uczestnicy kulinarnej rywalizacji mają odtworzyć scenę, w której Mikołaj i pani Mikołajowa zakochali się w sobie. Połączą romantyzm z magią Bożego Narodzenia.
- 16:10Z gruntu zdrowo (4/6)
magazyn poradnikowy
Niedaleko Starogardu Gdańskiego Tadeusz spotyka się ze Sławkiem, który uprawia rzodkiewki od ponad 20 lat. Na miejscu prowadzący przyrządza tatar z rzodkiewki, a w swojej kuchni kiszone rzodkiewki.
- 16:45Z gruntu zdrowo (5/6)
magazyn poradnikowy
Tadeusz Muller odwiedza miejscowość Łopatki w okolicach Łodzi, gdzie Monika Mrowińska prowadzi ekologiczne gospodarstwo Mrowisko. Właścicielka opowiada o kapuście, którą u siebie hoduje.
- 17:20Z gruntu zdrowo (6)
magazyn poradnikowy
Tadeusz Muller odwiedza Ewę Nisiewicz, żeby lepiej poznać wachlarz polskich ziół, które nadają daniom niesamowitego aromatu i sprawiają, że codzienne jedzenie staje się prawdziwą ucztą.
- 17:55Pichcić z Zoe (1/11)
magazyn kulinarny
W Minnesocie nadeszła wiosna. Zoe Francois zamierza uczci ten moment ciastem truskawkowo-rabarbarowym. Wizyta w restauracji inspiruje ją do przyrządzenia angielskiego deseru.
- 18:30Pichcić z Zoe (2/11)
magazyn kulinarny
Zoë François udowodnia, że przygotowanie deseru idealnego wcale nie musi być trudne. Prowadząca odwiedza zdolnych kucharzy, a także ciekawe miejsca, które stają się inspiracją dla fantastycznych dań.
- 19:05Miłość od kuchni (1/10)
program rozrywkowy
W tym odcinku poznamy Kamila, twórcę muzyki disco polo. Młody mężczyzna niedawno przeprowadził się do Warszawy i tu chciałby poznać dziewczynę, która pomogłaby mu zaadaptować się w nowym miejscu.
- 20:05Kuchenne rewolucje (14/15)
program rozrywkowy
Małżonkowie Ania i Michał spędzili w Hiszpanii 10 lat. Mężczyzna pracował w gastronomii, zdobywając wiedzę o tamtejszej kuchni. Gdy para wróciła do Polski, otworzyła w Łodzi restaurację El Toro.
- 21:10Chłopcy od babeczek
film dokumentalny, USA 2020
Po przejściu na emeryturę Brian Orakpo i Michael Griffin otworzyli z przyjacielem sklep z babeczkami w Austin. Przedsiębiorcy proponują trzem aspirującym cukiernikom, aby również podążali za pasją.
- 22:15Zamiana szefów kuchni (5/6)
program rozrywkowy
Następni kucharze zamienią się miejscami. Kamil Kędzierski gotuje w Warszawskim Bocca Bistro and Bar. Lokal wystrojem nawiązuje do nowojorskich barów, ale w menu można znaleźć polskie dania.
- 23:15Słodki świat Renata (3/8)
magazyn kulinarny
Włoski cukiernik i mistrz projektowania ciast, Renato Ardonino, w swojej pracowni przygotowuje desery, które dzięki jego wyrafinowanemu kunsztowi zamieniają się w słodkie rzeźby.
- 0:15Posiekani. Juniorzy (1/6)
magazyn kulinarny
Nowe twarze kulinarnego świata stają do rywalizacji pod okiem jurorów. Aby wygrać, muszą ich oczarować swoimi daniami.
- 1:15Akcja: Restauracja! (9/20)
reality show
Robert Irvine i jego zespół pomagają właścicielom restauracji ocalić ich lokale. Wykorzystując swoją pomysłowość i zaangażowanie, odmieniają podupadające firmy i dają im szansę na rozwój.
- 2:15Zasadzka w supermarkecie (5/14)
magazyn kulinarny
Czterech szefów kuchni rywalizuje przed sklepem. Ocenią zakupy klientów, negocjują odkupienie produktów i gotują z nich potrawy. Najsłabsi kucharze odpadają, zwycięzca dostaje roczny zapas żywności.
- 3:15Pyszne miejscówki (5/13)
magazyn kulinarny
Podróż po najsmaczniejszych i najpopularniejszych miejscówkach na kulinarnej mapie Ameryki. Widzowie mają okazję poznać wiele nowych knajp oferujących pyszne i jedyne w swoim rodzaju jedzenie.
- 4:15Zamiana szefów kuchni (6)
program rozrywkowy
Kucharze zamienią się miejscami. Carlo Bongolo, z pochodzenia wenecjanin, specjalizuje się w kuchni włoskiej. W karcie jego restauracji można znaleźć m.in. makaron barwiony atramentem kałamarnicy.
- 5:15Słodki biznes (16/30)
serial dokumentalny
Buddy Valastro i jego ekipa stawią czoło największemu wyzwaniu - upieką ciasto z efektami pirotechnicznymi. Z okazji rocznicy ślubu Mauro i Madeline dostaną zaproszenie do kociej kawiarni.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI