Ewa gotuje (523)
W skrócie: | Na początek prowadząca ugotuje zupę z dyni hokkaido, którą poda z kurkami. Na danie główne zaproponuje filet z gęsiej piersi z ziemniakami confit. Na deser będzie ciasto drożdżowe z gruszkami. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
W nowej, jesiennej odsłonie programu Ewa Wachowicz stawia na kuchnię sezonową. Liczbę składników ogranicza do niezbędnego minimum i będzie bazować na produktach lokalnych i regionalnych. Dzięki temu serwowane dania staną się nie tylko smaczne i zdrowe, będą także ucztą dla ciała i ducha, oddziałującą na wszystkie zmysły.
Na początek prowadząca przygotowuje zupę krem z dyni hokkaido, którą podaje ze smażonymi kurkami. Na danie główne proponuje zaś pieczony filet z gęsiej piersi z ziemniakami confit. Gęsina to bardzo wartościowe mięso, zawierające dużo witamin, białka oraz wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. W deserze natomiast znajdą się gruszki. Ewa Wachowicz upiecze ciasto drożdżowe z tymi owocami. Placek powstanie na bazie mąki orkiszowej.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (409) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 24 na 25 kwietnia 2:30
- Ewa gotuje (374) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 24 na 25 kwietnia 2:45
- Ewa gotuje (375) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 24 na 25 kwietnia 3:15
- Ewa gotuje (482) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 24 na 25 kwietnia 4:00
- Ewa gotuje (356) - magazyn kulinarny - piątek, 25 kwietnia 7:10
- Ewa gotuje (357) - magazyn kulinarny - piątek, 25 kwietnia 7:35
- Ewa gotuje (410) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 25 na 26 kwietnia 2:30
- Ewa gotuje (376) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 25 na 26 kwietnia 2:45
- Ewa gotuje (377) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 25 na 26 kwietnia 3:15
- Ewa gotuje (528) - magazyn kulinarny - sobota, 26 kwietnia 7:30