Ewa gotuje (523)
W skrócie: | Na początek prowadząca ugotuje zupę z dyni hokkaido, którą poda z kurkami. Na danie główne zaproponuje filet z gęsiej piersi z ziemniakami confit. Na deser będzie ciasto drożdżowe z gruszkami. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
sobota, 15 marca za 12 dni |
8:00 | Polsat 2 (z napisami) |
Opis
W nowej, jesiennej odsłonie programu Ewa Wachowicz stawia na kuchnię sezonową. Liczbę składników ogranicza do niezbędnego minimum i będzie bazować na produktach lokalnych i regionalnych. Dzięki temu serwowane dania staną się nie tylko smaczne i zdrowe, będą także ucztą dla ciała i ducha, oddziałującą na wszystkie zmysły.
Na początek prowadząca przygotowuje zupę krem z dyni hokkaido, którą podaje ze smażonymi kurkami. Na danie główne proponuje zaś pieczony filet z gęsiej piersi z ziemniakami confit. Gęsina to bardzo wartościowe mięso, zawierające dużo witamin, białka oraz wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. W deserze natomiast znajdą się gruszki. Ewa Wachowicz upiecze ciasto drożdżowe z tymi owocami. Placek powstanie na bazie mąki orkiszowej.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (362) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 3 na 4 marca 2:00
- Ewa gotuje (363) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 3 na 4 marca 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (497) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 3 na 4 marca 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (498) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 3 na 4 marca 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (488) - magazyn kulinarny - wtorek, 4 marca 7:10
- Ewa gotuje (489) - magazyn kulinarny - wtorek, 4 marca 7:35
- Ewa gotuje (364) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 4 na 5 marca 2:30
- Ewa gotuje (499) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 4 na 5 marca 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (500) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 4 na 5 marca 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (490) - magazyn kulinarny - środa, 5 marca 7:10