Ewa gotuje (523)
W skrócie: | Na początek prowadząca ugotuje zupę z dyni hokkaido, którą poda z kurkami. Na danie główne zaproponuje filet z gęsiej piersi z ziemniakami confit. Na deser będzie ciasto drożdżowe z gruszkami. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
W nowej, jesiennej odsłonie programu Ewa Wachowicz stawia na kuchnię sezonową. Liczbę składników ogranicza do niezbędnego minimum i będzie bazować na produktach lokalnych i regionalnych. Dzięki temu serwowane dania staną się nie tylko smaczne i zdrowe, będą także ucztą dla ciała i ducha, oddziałującą na wszystkie zmysły.
Na początek prowadząca przygotowuje zupę krem z dyni hokkaido, którą podaje ze smażonymi kurkami. Na danie główne proponuje zaś pieczony filet z gęsiej piersi z ziemniakami confit. Gęsina to bardzo wartościowe mięso, zawierające dużo witamin, białka oraz wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. W deserze natomiast znajdą się gruszki. Ewa Wachowicz upiecze ciasto drożdżowe z tymi owocami. Placek powstanie na bazie mąki orkiszowej.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (398) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 3 na 4 grudnia 2:25
- Ewa gotuje (484) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 3 na 4 grudnia 2:45
- Ewa gotuje (485) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 3 na 4 grudnia 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (360) - magazyn kulinarny - środa, 4 grudnia 7:10
- Ewa gotuje (361) - magazyn kulinarny - środa, 4 grudnia 7:35
- Ewa gotuje (399) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 4 na 5 grudnia 2:20 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (486) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 4 na 5 grudnia 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (487) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 4 na 5 grudnia 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (362) - magazyn kulinarny - czwartek, 5 grudnia 7:10
- Ewa gotuje (363) - magazyn kulinarny - czwartek, 5 grudnia 7:35