Ewa gotuje (523)
W skrócie: | Na początek prowadząca ugotuje zupę z dyni hokkaido, którą poda z kurkami. Na danie główne zaproponuje filet z gęsiej piersi z ziemniakami confit. Na deser będzie ciasto drożdżowe z gruszkami. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
wtorek, 7 stycznia jutro |
2:45 | Polsat 2 (z napisami) |
Opis
W nowej, jesiennej odsłonie programu Ewa Wachowicz stawia na kuchnię sezonową. Liczbę składników ogranicza do niezbędnego minimum i będzie bazować na produktach lokalnych i regionalnych. Dzięki temu serwowane dania staną się nie tylko smaczne i zdrowe, będą także ucztą dla ciała i ducha, oddziałującą na wszystkie zmysły.
Na początek prowadząca przygotowuje zupę krem z dyni hokkaido, którą podaje ze smażonymi kurkami. Na danie główne proponuje zaś pieczony filet z gęsiej piersi z ziemniakami confit. Gęsina to bardzo wartościowe mięso, zawierające dużo witamin, białka oraz wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. W deserze natomiast znajdą się gruszki. Ewa Wachowicz upiecze ciasto drożdżowe z tymi owocami. Placek powstanie na bazie mąki orkiszowej.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (430) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 6 na 7 stycznia 2:20
- Ewa gotuje (524) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 6 na 7 stycznia 3:15
- Ewa gotuje (408) - magazyn kulinarny - wtorek, 7 stycznia 7:10
- Ewa gotuje (409) - magazyn kulinarny - wtorek, 7 stycznia 7:35 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (431) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 7 na 8 stycznia 2:25
- Ewa gotuje (525) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 7 na 8 stycznia 2:45
- Ewa gotuje (526) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 7 na 8 stycznia 3:15
- Ewa gotuje (410) - magazyn kulinarny - środa, 8 stycznia 7:10
- Ewa gotuje (411) - magazyn kulinarny - środa, 8 stycznia 7:35
- Ewa gotuje (432) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 8 na 9 stycznia 2:30