Ewa gotuje (522)
magazyn kulinarny Polska 2024
W skrócie: | Prowadząca przygotuje sałatkę z boczniakami i serem cheddar. Bazą tej potrawy jest mieszanka sałat. Na danie główne powstaną gołąbki w kiszonych liściach winogron, wzorowane na greckich dolmades. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
sobota, 8 marca za 13 dni |
8:00 | Polsat 2 (z napisami) |
Opis
W nowej, jesiennej odsłonie programu Ewa Wachowicz stawia na kuchnię sezonową. Liczbę składników ogranicza do niezbędnego minimum i będzie bazować na produktach lokalnych i regionalnych. Dzięki temu serwowane dania staną się nie tylko smaczne i zdrowe, będą także ucztą dla ciała i ducha, oddziałującą na wszystkie zmysły.
Krzątanie w kuchni tym razem prowadząca zaczyna od przygotowania sałatki z boczniakami, które są wyjątkowo zdrowe, i serem cheddar. Bazą tej potrawy jest mieszanka sałat. Na danie główne przyrządza zaś gołąbki w kiszonych liściach winogron, wzorowane na greckich dolmades. Podaje je z sosem z brązowych pieczarek. Na deser Ewa Wachowicz piecze błyskawiczne ciasto cynamonowe.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (355) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 23 na 24 lutego 2:20 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (476) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 24 lutego 7:10
- Ewa gotuje (477) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 24 lutego 7:35
- Ewa gotuje (356) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 24 na 25 lutego 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (485) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 24 na 25 lutego 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (486) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 24 na 25 lutego 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (478) - magazyn kulinarny - wtorek, 25 lutego 7:10
- Ewa gotuje (479) - magazyn kulinarny - wtorek, 25 lutego 7:35
- Ewa gotuje (357) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 25 na 26 lutego 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (487) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 25 na 26 lutego 2:45 i 1 późniejsza emisja