Ewa gotuje (522)
magazyn kulinarny Polska 2024
W skrócie: | Prowadząca przygotuje sałatkę z boczniakami i serem cheddar. Bazą tej potrawy jest mieszanka sałat. Na danie główne powstaną gołąbki w kiszonych liściach winogron, wzorowane na greckich dolmades. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
W nowej, jesiennej odsłonie programu Ewa Wachowicz stawia na kuchnię sezonową. Liczbę składników ogranicza do niezbędnego minimum i będzie bazować na produktach lokalnych i regionalnych. Dzięki temu serwowane dania staną się nie tylko smaczne i zdrowe, będą także ucztą dla ciała i ducha, oddziałującą na wszystkie zmysły.
Krzątanie w kuchni tym razem prowadząca zaczyna od przygotowania sałatki z boczniakami, które są wyjątkowo zdrowe, i serem cheddar. Bazą tej potrawy jest mieszanka sałat. Na danie główne przyrządza zaś gołąbki w kiszonych liściach winogron, wzorowane na greckich dolmades. Podaje je z sosem z brązowych pieczarek. Na deser Ewa Wachowicz piecze błyskawiczne ciasto cynamonowe.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (523) - magazyn kulinarny - dziś, 23 listopada 7:30
- Ewa gotuje (524) - magazyn kulinarny - dziś, 23 listopada 8:00 i 3 późniejsze emisje
- Ewa gotuje (526) - magazyn kulinarny - dziś, 23 listopada 11:30
- Ewa gotuje (499) - magazyn kulinarny - dziś, 23 listopada 14:00
- Ewa gotuje (406) - magazyn kulinarny - dziś, 23 listopada 16:10
- Ewa gotuje (388) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 23 na 24 listopada 2:30
- Ewa gotuje (468) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 23 na 24 listopada 2:45
- Ewa gotuje (469) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 23 na 24 listopada 3:15
- Ewa gotuje (389) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 24 na 25 listopada 2:25
- Ewa gotuje (346) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 25 listopada 7:10