Ewa gotuje (520)

Ewa gotuje (520)

magazyn kulinarny Polska 2024   od 7 lat
W skrócie:Prowadząca przebywa w Zawoi, gdzie znajduje się hodowla pstrągów. Przygotowuje zupę jarzynową stylizowaną na włoską minestrone z tą rybą. Na drugie danie robi zapiekankę warzywną z serem.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
sobota, 4 stycznia
za 14 dni
3:15 Polsat 2 (z napisami)

Opis

W nowej, jesiennej odsłonie programu Ewa Wachowicz stawia na kuchnię sezonową. Liczbę składników ogranicza do niezbędnego minimum i będzie bazować na produktach lokalnych i regionalnych. Dzięki temu serwowane dania staną się nie tylko smaczne i zdrowe, będą także ucztą dla ciała i ducha, oddziałującą na wszystkie zmysły.

Prowadząca przebywa w Zawoi, gdzie znajduje się hodowla pstrągów. Dlatego właśnie przygotowuje zupę jarzynową stylizowaną na włoską minestrone z tą właśnie rybą. Na drugie danie zrobi zapiekankę warzywną z serem gorgonzola i oscypkiem. Będzie też coś słodkiego. Ewa Wachowicz upiecze rogaliki z ciasta francuskiego z nadzieniem bananowym.

Zobacz także