Ewa gotuje (517)
W skrócie: | Przebywająca pod Babią Górą prowadząca przygotowuje maślany krem z pomidorów i królika w sosie śmietanowym. Pokazuje, jak zrobić japońskie kulki ryżowe oraz domową przyprawę do zup. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
sobota, 21 września pojutrze |
11:20 | Polsat |
Opis
W nowej, jesiennej odsłonie programu Ewa Wachowicz stawia na kuchnię sezonową. Liczbę składników ogranicza do niezbędnego minimum i będzie bazować na produktach lokalnych i regionalnych. Dzięki temu serwowane dania staną się nie tylko smaczne i zdrowe, będą także ucztą dla ciała i ducha, oddziałującą na wszystkie zmysły.
Przebywająca pod Babią Górą prowadząca przygotowuje tradycyjny obiad, który zamierza zakończyć orientalnym deserem. Pierwszą potrawą jest maślany krem z pomidorów. Na danie główne Ewa Wachowicz przyrządza królika w sosie śmietanowym. Następnie pokazuje, jak zrobić japońskie kulki ryżowe, które w Kraju Kwitnącej Wiśni nazywają się dango. Na koniec prowadząca tłumaczy, jak przygotować cukier miętowy oraz domową przyprawę do zup i sosów, której głównym składnikiem jest świeży lubczyk z przydomowego ogrodu.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (418) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 18 na 19 września 2:30
- Ewa gotuje (463) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 18 na 19 września 2:45 i 2 późniejsze emisje
- Ewa gotuje (464) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 18 na 19 września 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (460) - magazyn kulinarny - dziś, 19 września 7:10
- Ewa gotuje (461) - magazyn kulinarny - dziś, 19 września 7:35
- Ewa gotuje (462) - magazyn kulinarny - piątek, 20 września 7:10
- Ewa gotuje (419) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 20 na 21 września 2:30
- Ewa gotuje (465) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 20 na 21 września 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (466) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 20 na 21 września 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (514) - magazyn kulinarny - sobota, 21 września 7:30 i 1 późniejsza emisja