Ewa gotuje (517)
W skrócie: | Przebywająca pod Babią Górą prowadząca przygotowuje maślany krem z pomidorów i królika w sosie śmietanowym. Pokazuje, jak zrobić japońskie kulki ryżowe oraz domową przyprawę do zup. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
sobota, 15 marca za 12 dni |
2:45 | Polsat 2 (z napisami) |
Opis
W nowej, jesiennej odsłonie programu Ewa Wachowicz stawia na kuchnię sezonową. Liczbę składników ogranicza do niezbędnego minimum i będzie bazować na produktach lokalnych i regionalnych. Dzięki temu serwowane dania staną się nie tylko smaczne i zdrowe, będą także ucztą dla ciała i ducha, oddziałującą na wszystkie zmysły.
Przebywająca pod Babią Górą prowadząca przygotowuje tradycyjny obiad, który zamierza zakończyć orientalnym deserem. Pierwszą potrawą jest maślany krem z pomidorów. Na danie główne Ewa Wachowicz przyrządza królika w sosie śmietanowym. Następnie pokazuje, jak zrobić japońskie kulki ryżowe, które w Kraju Kwitnącej Wiśni nazywają się dango. Na koniec prowadząca tłumaczy, jak przygotować cukier miętowy oraz domową przyprawę do zup i sosów, której głównym składnikiem jest świeży lubczyk z przydomowego ogrodu.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (487) - magazyn kulinarny - dziś, 3 marca 7:35
- Ewa gotuje (362) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 3 na 4 marca 2:00
- Ewa gotuje (363) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 3 na 4 marca 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (497) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 3 na 4 marca 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (498) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 3 na 4 marca 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (488) - magazyn kulinarny - wtorek, 4 marca 7:10
- Ewa gotuje (489) - magazyn kulinarny - wtorek, 4 marca 7:35
- Ewa gotuje (364) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 4 na 5 marca 2:30
- Ewa gotuje (499) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 4 na 5 marca 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (500) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 4 na 5 marca 3:15 i 1 późniejsza emisja