Ewa gotuje (517)
W skrócie: | Przebywająca pod Babią Górą prowadząca przygotowuje maślany krem z pomidorów i królika w sosie śmietanowym. Pokazuje, jak zrobić japońskie kulki ryżowe oraz domową przyprawę do zup. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
piątek, 3 stycznia za 14 dni |
2:45 | Polsat 2 (z napisami) |
Opis
W nowej, jesiennej odsłonie programu Ewa Wachowicz stawia na kuchnię sezonową. Liczbę składników ogranicza do niezbędnego minimum i będzie bazować na produktach lokalnych i regionalnych. Dzięki temu serwowane dania staną się nie tylko smaczne i zdrowe, będą także ucztą dla ciała i ducha, oddziałującą na wszystkie zmysły.
Przebywająca pod Babią Górą prowadząca przygotowuje tradycyjny obiad, który zamierza zakończyć orientalnym deserem. Pierwszą potrawą jest maślany krem z pomidorów. Na danie główne Ewa Wachowicz przyrządza królika w sosie śmietanowym. Następnie pokazuje, jak zrobić japońskie kulki ryżowe, które w Kraju Kwitnącej Wiśni nazywają się dango. Na koniec prowadząca tłumaczy, jak przygotować cukier miętowy oraz domową przyprawę do zup i sosów, której głównym składnikiem jest świeży lubczyk z przydomowego ogrodu.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (414) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 20 na 21 grudnia 2:25
- Ewa gotuje (497) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 20 na 21 grudnia 2:45
- Ewa gotuje (498) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 20 na 21 grudnia 3:15
- Ewa gotuje (527) - magazyn kulinarny - sobota, 21 grudnia 7:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (528) - magazyn kulinarny - sobota, 21 grudnia 8:00 i 2 późniejsze emisje
- Ewa gotuje (530) - magazyn kulinarny - sobota, 21 grudnia 11:55
- Ewa gotuje (502) - magazyn kulinarny - sobota, 21 grudnia 13:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (415) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 21 na 22 grudnia 2:30
- Ewa gotuje (499) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 21 na 22 grudnia 2:45
- Ewa gotuje (500) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 21 na 22 grudnia 3:15