Ewa gotuje (509)
magazyn kulinarny Polska 2024
W skrócie: | Prowadząca przygotowuje zupę cytrynową. Bazę tej potrawy stanowi bulion mięsny wzbogacony sokiem z cytryny. Daniem głównym natomiast będzie ryba na parze, podana z sosem maślanym i szparagami. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
wtorek, 11 marca jutro |
2:45 | Polsat 2 (z napisami) |
Opis
Ewa Wachowicz pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję.
Prowadząca przygotowuje zupę cytrynową. Potrawa ta, której bazę stanowi bulion mięsny wzbogacony sokiem z cytryny, choć kojarzona z kuchnią grecką lub arabską, została prawdopodobnie wymyślona przez Francuzów. Daniem głównym będzie ryba na parze, podana z sosem maślanym i szparagami. Po obiedzie Ewa Wachowicz zaprosi na deser - torcik biszkoptowy z masą śmietanowo-malinową, udekorowany sezonowymi owocami.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (368) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 9 na 10 marca 2:30
- Ewa gotuje (496) - magazyn kulinarny - dziś, 10 marca 7:10
- Ewa gotuje (497) - magazyn kulinarny - dziś, 10 marca 7:35
- Ewa gotuje (369) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 10 na 11 marca 2:30
- Ewa gotuje (510) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 10 na 11 marca 3:15
- Ewa gotuje (498) - magazyn kulinarny - wtorek, 11 marca 7:10
- Ewa gotuje (499) - magazyn kulinarny - wtorek, 11 marca 7:35
- Ewa gotuje (370) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 11 na 12 marca 2:30
- Ewa gotuje (511) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 11 na 12 marca 2:45
- Ewa gotuje (512) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 11 na 12 marca 3:15 i 1 późniejsza emisja