Ewa gotuje (506)
magazyn kulinarny Polska 2024
W skrócie: | Tuż przed Wielką Niedzielą Ewa Wachowicz przyrządza błyskawiczny barszcz biały. Podaje też przepis na chrupiącego kurczaka z masłem z przyprawami. Na deser upiecze babkę drożdżową z bakaliami. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
czwartek, 26 grudnia za 4 dni |
3:15 | Polsat 2 (z napisami) |
Opis
Ewa Wachowicz pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję.
Tuż przed Wielką Niedzielą Ewa Wachowicz przyrządza błyskawiczny barszcz biały. Daje się go szybko przygotować dzięki temu, że powstaje nie na zakwasie, lecz na otrębach pszennych. Po zupie prowadząca podaje przepis na chrupiącego kurczaka, sowicie natartego masłem z przyprawami, a następnie mocno zrumienionego w piekarniku. Tak przygotowane mięso będzie wyjątkowo soczyste. Na deser autorka programu upiecze babkę drożdżową z bakaliami - orzechami włoskimi, żurawiną, rodzynkami i kandyzowaną skórką pomarańczową.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (415) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 21 na 22 grudnia 2:30
- Ewa gotuje (499) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 21 na 22 grudnia 2:45
- Ewa gotuje (500) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 21 na 22 grudnia 3:15
- Ewa gotuje (528) - magazyn kulinarny - dziś, 22 grudnia 19:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (416) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 22 na 23 grudnia 2:25 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (386) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 23 grudnia 7:10
- Ewa gotuje (387) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 23 grudnia 7:35
- Ewa gotuje (417) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 23 na 24 grudnia 2:25 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (501) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 23 na 24 grudnia 2:45
- Ewa gotuje (502) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 23 na 24 grudnia 3:15