Ewa gotuje (504)
magazyn kulinarny Polska 2024
Występują: | Mateusz Gessler |
---|---|
W skrócie: | Ewa Wachowicz mierzy się z daniami kuchni francuskiej. Do pierwszej potrawy potrzebuje pieczonej cebuli. Na bazie zrumienionego warzywa przygotowuje zupę. Daniem głównym będzie quiche lorraine. |
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
środa, 29 maja za 9 dni |
6:00 | Polsat 2 (z napisami) |
Opis
Ewa Wachowicz pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję.
Ewa Wachowicz mierzy się z daniami kuchni francuskiej. Do pierwszej potrawy potrzebuje pieczonej cebuli. Na bazie zrumienionego warzywa przygotowuje zupę cebulową. Daniem głównym będzie quiche lorraine, czyli tarta na słono wypełniona smażonym boczkiem i nadzieniem serowym. Potrawę tę przygotuje gość programu - Mateusz Gessler. Na deser prowadząca podaje sernik waniliowy z creme brulée na spodzie z ciasteczek czekoladowych.
Występują (pokaż wszystkich)
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (422) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 20 na 21 maja 2:05
- Ewa gotuje (423) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 20 na 21 maja 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (452) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 20 na 21 maja 2:45
- Ewa gotuje (453) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 20 na 21 maja 3:15
- Ewa gotuje (498) - magazyn kulinarny - wtorek, 21 maja 6:00 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (494) - magazyn kulinarny - wtorek, 21 maja 7:10
- Ewa gotuje (495) - magazyn kulinarny - wtorek, 21 maja 7:35
- Ewa gotuje (424) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 21 na 22 maja 2:35 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (454) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 21 na 22 maja 2:45
- Ewa gotuje (455) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 21 na 22 maja 3:15