Ewa gotuje (502)
magazyn kulinarny Polska 2024
W skrócie: | Ewa Wachowicz gości w Zawoi, nieopodal Babiej Góry. Przyrządza żurek i kołacz zawojski. Widzowie przekonają się, jak powstaje masło z wędzoną rybą i oscypkiem. Poznają przepis na muffiny z marchewką. |
---|
Oglądaj w telewizji
Opis
Ewa Wachowicz pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję.
Przebywająca w Zawoi, nieopodal Babiej Góry, Ewa Wachowicz przyrządza żurek. Tradycyjna polska zupa powstaje na świeżym powietrzu, w kociołku. Danie główne - lokalny przysmak - kołacz zawojski, którego jednym ze składników są drożdże, jest już przygotowywany we wnętrzu, w kuchni. Z kolejnych dwóch przepisów, które wykorzystuje prowadząca program, powstaje masło naszpikowane lokalnymi produktami, m.in. wędzoną rybą i oscypkiem, oraz muffiny z tartą marchewką i pestkami dyni.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (405) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 11 na 12 grudnia 2:20 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (408) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 11 na 12 grudnia 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (409) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 11 na 12 grudnia 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (372) - magazyn kulinarny - dziś, 12 grudnia 7:10
- Ewa gotuje (373) - magazyn kulinarny - dziś, 12 grudnia 7:35
- Ewa gotuje (406) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 12 na 13 grudnia 2:25
- Ewa gotuje (410) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 12 na 13 grudnia 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (411) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 12 na 13 grudnia 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (374) - magazyn kulinarny - piątek, 13 grudnia 7:10
- Ewa gotuje (375) - magazyn kulinarny - piątek, 13 grudnia 7:35