Ewa gotuje (502)
magazyn kulinarny Polska 2024
W skrócie: | Ewa Wachowicz gości w Zawoi, nieopodal Babiej Góry. Przyrządza żurek i kołacz zawojski. Widzowie przekonają się, jak powstaje masło z wędzoną rybą i oscypkiem. Poznają przepis na muffiny z marchewką. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Ewa Wachowicz pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję.
Przebywająca w Zawoi, nieopodal Babiej Góry, Ewa Wachowicz przyrządza żurek. Tradycyjna polska zupa powstaje na świeżym powietrzu, w kociołku. Danie główne - lokalny przysmak - kołacz zawojski, którego jednym ze składników są drożdże, jest już przygotowywany we wnętrzu, w kuchni. Z kolejnych dwóch przepisów, które wykorzystuje prowadząca program, powstaje masło naszpikowane lokalnymi produktami, m.in. wędzoną rybą i oscypkiem, oraz muffiny z tartą marchewką i pestkami dyni.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (450) - magazyn kulinarny - dziś, 5 lutego 7:10
- Ewa gotuje (451) - magazyn kulinarny - dziś, 5 lutego 7:35
- Ewa gotuje (459) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 5 na 6 lutego 2:30 i 2 późniejsze emisje
- Ewa gotuje (453) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 5 na 6 lutego 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (454) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 5 na 6 lutego 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (452) - magazyn kulinarny - czwartek, 6 lutego 7:10
- Ewa gotuje (460) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 6 na 7 lutego 2:25 i 2 późniejsze emisje
- Ewa gotuje (455) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 6 na 7 lutego 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (456) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 6 na 7 lutego 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (457) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 7 na 8 lutego 2:45 i 1 późniejsza emisja