Ewa gotuje (493)
W skrócie: | Polska złota jesień to sezon na dynie. Z tego owocu Ewa wyczaruje krem z wędzonym tofu i grzybami shiitake. Na drugie danie poda pierś z kurczaka. Nie będzie jednak fileta, lecz mięso z kostką. |
---|
Oglądaj w telewizji
Opis
Kolejna seria popularnego programu kulinarnego. W gastronomii pojawił się nieco odmienny trend, zgodnie z którym najmodniejsza w 2023 będzie kuchnia nostalgiczna, polegająca na powrocie do smaków z lat naszej młodości - innymi słowy do przepisów wykorzystywanych przez mamy i babcie. Dla Ewy to żadna nowość, bowiem od lat sięga do sprawdzonych receptur znanych z domu rodzinnego. Tak będzie również w tym sezonie programu. Prowadząca przypomni także przepisy zdobyte podczas swoich licznych zagranicznych podróży.
Polska złota jesień to sezon na dynie. Z tego owocu Ewa wyczaruje orientalny krem z wędzonym tofu i grzybami shiitake. Na drugie danie poda pierś z kurczaka. Nie będzie jednak fileta, lecz mięso z kostką. Na deser prowadząca upiecze łatwe do naśladowania ciasto ucierane z kaszą manną i śliwkami.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (353) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 21 na 22 lutego 2:25
- Ewa gotuje (481) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 21 na 22 lutego 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (482) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 21 na 22 lutego 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (519) - magazyn kulinarny - sobota, 22 lutego 7:30
- Ewa gotuje (520) - magazyn kulinarny - sobota, 22 lutego 8:00 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (511) - magazyn kulinarny - sobota, 22 lutego 11:30
- Ewa gotuje (354) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 22 na 23 lutego 2:25
- Ewa gotuje (483) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 22 na 23 lutego 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (484) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 22 na 23 lutego 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (355) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 23 na 24 lutego 2:20 i 1 późniejsza emisja